Cristian Roman: "Politistii trebuie sa stea deoparte de orice tentatie nascuta din tot soiul de amicitii locale"

Cristian Roman: "Politistii trebuie sa stea deoparte de orice tentatie nascuta din tot soiul de amicitii locale"
Sute de politisti in sala Teatrului Mihai Eminescu Botosani, pentru a marca Ziua Politiei, sarbatorita pe 25 martie in toata tara. Festivitatea de vineri a avut loc in prezenta sefilor Inspectoratului Judetean de Politie Botosani, printre invitati numarandu-se prefectul Cristian Roman, primarul Catalin Mugurel Flutur, presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, seful Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, prim-procurorul Aurel Simion, reprezentanti ai institutiilor din subordinea MAI. De asemenea, in sala s-a aflat si o delegatie a politistilor americani, venita la Botosani din Florida.

Prefectul Cristian Roman le-a recomandat oamenilor legii sa stea departe de tentatii in campaniile din acest an, dar si sa depuna tot efortul pentru combaterea evaziunii fiscale.

"Am fost si sunt, in calitate de prefect al judetului Botosani, foarte apropiat de dumneavoastra. Ne cunoastem foarte bine, cu bune si rele. Politistii au fost expusi in ultimii ani foarte mult din punct de vedere al imaginii publice. Pentru ca cetatenii au mari asteptari de la dumneavoastra, ei vor cu adevarat sa stie ca exista cineva care le asigura linistea, siguranta, cineva care nu iarta pe cei care incalca legea. Cred ca majoritatea dintre dumneavoastra a constientizat deja acest lucru si actioneaza in consecinta. Important este sa nu toleram in randurile dvs. oameni care nu sunt dedicati interesului public si al aplicarii legii", a spus prefectul Cristian Roman.

Prefectul de Botosani a facut referiri in special la provocarile din campaniile electorale, dar si la lupta impotriva evaziunii fiscale, pentru scoaterea la suprafata a banilor din economia subterana. 

"Avem in fata un an foarte greu, pe langa faptul ca trebuie sa asiguram in continuare un climat de liniste si siguranta publica, trebuie sa facem fata si provocarilor din cele doua campanii electorale. Politistii trebuie sa stea deoparte de orice tentatie nascuta din tot soiul de amicitii locale, in mod special in mediul rural, si aceasta atitudine trebuie sustinuta de la cel mai inalt nivel. Lupta impotriva evaziunii fiscale trebuie luata in serios, pentru ca bunul mers al lucrurilor in aceasta tara, implicit in judetul nostru, tine de scoaterea la suprafata a banilor din economia subterana. Avem o mare responsabilitate in acest sens, dar eu personal va creditez cu incredere. Celor care nu ne vor fi alaturi in aceasta batalie le recomand sa isi caute alta meserie", a conchis prefectul Cristian Roman.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
5

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
67

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
109

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...