CRISTIAN ROMAN: Exista copii de bani gata care isi fac de cap! - VIDEO

CRISTIAN ROMAN: Exista copii de bani gata care isi fac de cap! - VIDEO
Sefii Politiei botosanene, chemati la raport de prefect in legatura cu evenimentele petrecute in ultimele zile ale saptamanii trecute in centrul municipiului Botosani, evenimente filmate si difuzate apoi in mass-media locala si nationala.

"Am avut o discutie cu sefii de la Politie, pentru ca o prioritate a mandatului meu este si a ramas respectul fata de lege. In urma evenimentelor care au avut loc la sfarsitul saptamanii, am invitat astazi pe seful Politiei si seful Politiei Municipale care m-au informat asupra actiunilor care au avut loc. Am inteles ca s-au luat unele masuri", a declarat Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.

Desi Politia este o institutie ce trebuie sa fie pregatita in orice moment, indiferent de situatie, se pare ca, potrivit prefectului, politistii au fost luati pe nepregatite joi seara, mai ales ca aveau in plan derularea unor operatiuni in acest sens, dar care incepeau de vineri.

"Acum, intr-adevar, la primele evenimente, politia a fost luata pe nepregatite. Ei aveau in program derularea unor operatiuni, dar incepeau de vineri, ghinionul a fost ca i-a prins joi si i-a prins oarecum nepregatiti. Le-am reiterat prioritatatea enuntata, de altfel, si de catre ministul de Interne: mai multi politisti in strada, mai multi politisti alaturi de cetateni, si nu stand in birouri", a spus Cristian Roman.

De asemenea, prefectul a solicitat un raport scris asupra evenimentelor care au avut loc la sfarsitul acestei saptamani. Se pare ca inspectorul general a dispus efectuarea unor razii pe teritoriul municipiului, care s-au derulat in cursul noptii trecute.

De asemenea, a fost trimis corpul de inspectie pentru verificarea modului in care a fost gestionat de catre politie acest eveniment.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu stie ca meseria de politist nu este o meserie usoara, mai ales ca granita dintre a exercita atributiunile in forta si cu fermitate si abuz este aproape invizibil.

"Nu este o granita definita, legislatia, din pacate, e relativ deficitara in acest domeniu si din aceasta cauza probabil se si intampla treaba aceasta. Eu mi-am exprimat punctul de vedere, si anume ca eu nu cred ca politistilor le este frica de infractori sau de acesti mici contravenienti, ci mai degraba le este frica de aceasta granita pe care pot sa o calce fara a-si da seama. De asemenea, in legatura cu acesti tineri teribilisti, am facut un apel si il fac in continuare, nu numai catre politisti, care trebuie sa aplice legea, ci si catre parintii care si-au educat progeniturile. Am inteles ca exista si copii de bani gata care isi fac de cap in acest sens si nu as vrea sa mai aducem aminte de evenimentele nefericite care s-au soldat chiar cu decese, evenimente care au avut loc in ultimii ani", a mentionat Cristian Roman.

Prefectul este de parere ca toata lumea ar trebui sa concure la realizarea unui climat de liniste, nu numai sa asteptam ca politia sa scoata pistolul si sa faca legea ca in Vestul salbatic.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Propunere a Ministerului Educației: Cursuri de prim-ajutor pentru personalul didactic din școli, grădinițe și creșe!

astăzi, 13:11

Personalul didactic al unităților de învățământ va fi instruit cu noțiuni de prim-ajutor, în cadrul unor cursuri de specialitate, propune Ministerul Sănătății în proi...

„Reinventing poetry”, proiectul care aduce arta și moda la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:13
31

Proiectul de artă și modă aduce în lumina reflectoarelor fashion designeri, artiști și creatori de frumos, cu toții animați de aceeași provocare, tema comună a acestei ediții fiind &bd...

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
45

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...