CERCETATI PENAL - Au fost identificati smecherii de Botosani!

CERCETATI PENAL - Au fost identificati smecherii de Botosani!
Politistii botosaneni anunta ca au fost identificati primii tineri care la finalul saptamanii trecute au sfidat bunul simt, dar si pe cetatenii din centrul municipiului Botosani, facand un adevarat spectacol si bravand in fata oamenilor legii!

Pe 18.06.2009, ora 23.37, printr-un apel de urgenta, politistii au fost sesizati ca pe strada Marchian din municipiul Botosani un grup de tineri tulbura linistea si ordinea publica prin zgomote si larma, realizate prin accelerarea accentuata a mopedelor.

La fata locului s-a deplasat un echipaj mixt al politiei si jandarmeriei, care executa activitati de patrulare in zona, constatand ca aspectele sesizate se confirma. Totodata, s-a constatat ca in zona s-au adunat mai multi tineri pietoni, o parte dintre acestia incurajand faptele antisociale ale conducatorilor de mopede.

"Intre timp, in sensul giratoriu si-au facut aparitia si autovehicule ai caror conducatori auto, la randul lor, au contribuit la tulburarea ordinii si linistii publice, prin turarea motoarelor si parcurgerea accelerata a sensului giratoriu. Intrucat grupul de tineri implicati in actele de tulburare a ordinii publice a refuzat sa se legitimeze si a adoptat o atitudine sfidatoare fata de organele de ordine, s-a solicitat suplimentarea fortelor de interventie, imprejurare in care la fata locului s-au deplasat inca patru echipaje, din care doua mixte politie-jandarmi. In urma primelor verificari efectuate, a fost identificat conducatorul unui moped, fata de care s-a dispus masura sanctionarii contraventionale atat pentru incalcarea normelor de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, cat si a normelor rutiere", a precizat comisar Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

Din cercetarile efectuate au rezultat si indicii de savarsire a unor fapte de natura penala. Astfel, din data de 19.06.a.c., pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Botosani a fost inregistrata o cauza penala in care se efectueaza cercetari fata de H. Bogdan si si R. Marian, din municipiul Botosani, pentru savarsirea infractiunilor de sfidare a organelor judiciare, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, blocarea cu intentie a drumului public si participarea la intreceri neautorizate pe drumurile publice.

"Pentru impunerea disciplinei stradale si asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica pe raza municipiului Botosani, in perioada 19-22.06.a.c. au fost organizate si desfasurate actiuni in cooperare cu structurile de jandarmi, politie de frontiera si politie comunitara. Concomitent au fost continuate cercetarile in vederea identificarii tuturor participantilor la comiterea faptelor antisociale din noaptea de 18/19.06.a.c., in vederea tragerii la raspundere penala sau contraventionala, dupa caz", a adaugat Manuela Ieremie.

La ultima actiune de acest gen desfasurata pe raza municipiului Botosani in noaptea trecuta, intre orele 20.00-02.00, au participat peste 110 de efective ale politiei, jandarmeriei si politiei comunitare. Au fost blocate principalele artere de circulatie din municipiu, fiind legitimate 485 de persoane, din care 134 au fost atentionate cu privire la respectarea normelor de convietiure sociala.

Totodata, au fost dispersate 14 grupuri si aplanate 9 stari conflictuale. La sediul politiei au fost conduse 6 persoane fata de care s-au efectuat cercetari cu privire la evenimentele produse in noaptea de 18/19.06.a.c. In trafic au fost controlate 384 de autovehicule, fiind ridicate 2 certificate de inmatriculare (unul pentru defectiuni tehnice si unul pentru lipsa asigurarii obligatorii), retinute 3 permise de conducere (2 pentru consum alcool si unul pentru nerespectare indicatiilor politistului rutier). In cadrul actiunii din noaptea de 21/22.06.a.c. au fost aplicate 107 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 11.540 lei, din care 20 ca urmare a incalcarii normelor de convietuire sociala si a ordinii si linistii publice, 80 la regimul circulatiei pe drumurile publice, restul fiind aplicate pentru incalcarea altor acte normative.

A fost identificat numitul S. Dumitru, de 19 ani, din municipiul Botosani, care in noaptea de 18/19.06.2009 a condus un autoturism marca BMW, pe strada Marchian din municipiul Botosani, refuzand sa se legitimeze, si nu a respectat indicatiile politistului rutier, sustragandu-se controlului.

Conducatorului auto i-a fost ridicat permisul de conducere in vederea suspendarii. Pe parcursul actiunilor de prevenire si combatere a oricaror acte antisociale, desfasurate pe raza municipiului Botosani in perioada 19-22.06.a.c., au fost aplicate in total 249 de sanctiuni contraventionale in valoare de 28.760 lei.

"Combaterea cu fermitate a conduitei necivilizate si ilegale in trafic a unor conducatori auto care prin comportamentul lor tulbura ordinea si linistea cetatenilor municipiului Botosani precum si a celorlati participanti la trafic se afla permanent in atentia politistilor botosaneni, astfel ca pentru crearea unui climat de siguranta publica asemenea actiuni vor continua si in perioada urmatoare", a incheiat purtatorul de cuvant al politiei botosanene.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Propunere a Ministerului Educației: Cursuri de prim-ajutor pentru personalul didactic din școli, grădinițe și creșe!

astăzi, 13:11

Personalul didactic al unităților de învățământ va fi instruit cu noțiuni de prim-ajutor, în cadrul unor cursuri de specialitate, propune Ministerul Sănătății în proi...

„Reinventing poetry”, proiectul care aduce arta și moda la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:13
30

Proiectul de artă și modă aduce în lumina reflectoarelor fashion designeri, artiști și creatori de frumos, cu toții animați de aceeași provocare, tema comună a acestei ediții fiind &bd...

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
45

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...