Cristian Popovici a castigat un nou mandat de prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani!

Cristian Popovici a castigat un nou mandat de prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani!

 CRISTIAN POPOVICI: Vom fi acelasi bun partener si pentru Politie, si pentru Jandarmerie!  

Cristian Dan Popovici a castigat inca un mandat de prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, dupa sustinerea proiectului privind atributiile specifice functiei de conducere si a probei scrise de examen obtinand note mai mari decat contracandidata sa, procurorul Domnica Vartolomei Craciun.

Daca la primul mandat se instala la conducerea Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani din postura de cel mai tanar prim-procuror din tara, obiectivele sale fiind specifice zonei de inceput, la al doilea mandat, Cristian Popovici isi delimiteaza clar proiectele de viitor, proiecte care impun atat continuarea activitatilor din primul mandat, cat si eficientizarea maxima a profesiei de procuror la nivelul judetului Botosani.

"Nu mai sunt cel mai tanar prim-procuror, sunt alti colegi din tara in aceasta postura, ceea ce reprezinta un lucru foarte bun pentru justitie. In noul mandat voi continua o serie de proiecte, si amintesc aici sediul Parchetului de la langa Judecatoria Saveni, un proiect inceput in primul mandat, alaturi de alte initiative anterioare legate de sedii, spatii, dotari, reparatii capitale", a precizat prim-procurorul Cristian Popovici.

In plan profesional, prim-procurorul Cristian Popovici, care isi va prelua oficial noul mandat dupa data de 29 iunie 2009, are in vedere in special reasezarea Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani in pozitia de unitate de indrumare a procurorilor care activeaza in unitatile din judetul Botosani, dar si de institutie de investigare a infractiunilor grave si foarte grave.

"Stim bine ca in ultimii ani am avut o criza de procurori de circa 50 la suta. Anul acesta am reusit sa imbunatatim simtitor aceasta situatie, avem deja 4 repartitii pentru procurori si vom mai beneficia de inca doi dupa finalizarea cursurilor de la Institutul National de Magistratura. Pana acum am fost un fel de pompieri de serviciu, fiind nevoiti sa lucram cu cate 1000 de dosare", a declarat Cristian Popovici.

Cu toate acestea, spune prim-procurorul Cristian Popovici, in primul semestru al anului 2009 Botosaniul a inregistrat cei mai buni indicatori din ultimii ani.

"Avem in vedere si operativitatea actiunilor intreprinse, insa aici depindem foarte mult si de operativitatea politistilor. Noi ii sprijinim, dar din cauza diverselor probleme aparute in sectorul lor de activitate nu reusim mereu sa ne dovedim operativitatea", a mentionat Cristian Popovici, adaugand ca un obiectiv important este tocmai buna relationare cu institutiile.

"Vom fi acelasi bun partener si pentru Politie, si pentru Jandarmerie", a specificat Popovici.

Noul mandat nu pare sa fie, insa, la fel de comod ca cel anterior, un aspect extrem de important fiind cel al infractiunilor grave si foarte grave.

"Este o perioada grea. Am inceput sa reinregistram fapte grave, din cauza crizei economice apar din nou evaziuni fiscale la agentii economici", spune prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani.

Faptul ca a trecut de examen avand alaturi un contracandidat a fost un aspect pozitiv, spune Cristian Popovici.

"Te mobilizeaza si te obliga mult mai bine sa ai contracandidat la un examen. De fapt, nici nu este o stare de normalitate sa candidezi singur", spune Cristian Popovici, care are numai cuvinte de lauda pentru celalalt procuror inscris in concurs, Domnica Vartolomei Craciun.

"Este un procuror foarte bun, tenace, cu renume! O felicit pe doamna Craciun pentru ca a avut dorinta de a se inscrie. Ii multumesc pentru ca nu m-a lasat sa concurez singur. Este un procuror de baza, foarte bine pregatit in plan profesional", spune prim-procurorul despre colega sa, mentionand totodata ca si-ar fi dorit mai multi colegi inscrisi in competitie.

"Este in primul rand o modalitate de verificare, un alt tip de examen, mult mai dificil", spune Cristian Popovici.

De altfel, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani a tinut sa asigure de calitatea angajatilor din institutiile juridice botosanene.

"Suntem considerat un judet cu procurori foarte buni, figuram in primele locuri la nivel national. Nu este meritul meu, ci al colegilor mei", a incheiat Cristian Popovici.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
47

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
49

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
304

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...