Cristian Adomniţei, preşedintele CJ Iaşi, reţinut de DNA!

Președintele Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței, a fost reținut pentru 24 de ore, joi, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Cristian AdomniÅ£ei a fost săltat de procurorii DNA ÅŸi dus la audieri într-un dosar de corupÅ£ie. Alte două angajate al CJ IaÅŸi, Teodora Jinga, ÅŸefa DirecÅ£iei de Proiecte Europene, ÅŸi Carmen Irimescu, ÅŸefa Serviciului Proiecte ÅŸi Parteneriate la DirecÅ£ia Proiecte ÅŸi Dezvoltare Durabilă, au fost audiate joi ÅŸi apoi reÅ£inute. Ulterior în acelaÅŸi dosar a fost reÅ£inută ÅŸi LetiÅ£ia Popa, fina primarului IaÅŸiului Gheorghe Nichita.

Åžeful CJ IaÅŸi, Cristian AdomniÅ£ei, vizat de ancheta DNA privind fapte de corupÅ£ie, a declarat, recent, că nu se simte responsabil în cazul atribuirii contractului de promovare a judeÅ£ului unei firme din IaÅŸi, motivând că nu face parte din nicio comisie de licitaÅ£ie ÅŸi că nu ÅŸtie ce firme sunt declarate câÅŸtigătoare.

AdomniÅ£ei a mai spus că nu se simte vânat de instituÅ£iile judiciare, dar că PSD îÅŸi doreÅŸte ca el să dispară din IaÅŸi.

Procurorii DNA au făcut, în timp ce AdomniÅ£ei se afla la Bruxelles, 21 de percheziÅ£ii, dintre care 19 la Consiliul JudeÅ£ean IaÅŸi, în birourile unor directori ai DirecÅ£iei Economice, Serviciului Financiar Contabil ÅŸi DirecÅ£iei AchiziÅ£ii, într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupÅ£ie ÅŸi fals, care ar fi fost comise în perioada 2013-2015.

Sursa: România TV

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lângă noi: Primul tramvai-cafenea din România a ieșit pe traseu!

astăzi, 11:38

Primul tramvai cafenea de la noi din È›ară a ieÈ™it pe traseu la IaÈ™i. TuriÈ™tii, dar È™i ieÅŸenii au îmbrățiÈ™at rapid ideea, mai ales că drumul este foarte atractiv, urcând dealul C...

Atenționare ISU Botoșani: Autorități pregătite pentru gestionarea situațiilor de urgență!

astăzi, 10:46

La nivelul judeÈ›ului BotoÈ™ani, toate instituÈ›iile cu rol în managementul situaÈ›iilor de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase sunt în alertă, pregătite să inter...

Cod roșu de ploi torențiale și abundente în județul Galați!

astăzi, 10:13

Meteorologii au emis o nouă atenÈ›ionare meteo pentru judeÈ›ul GalaÈ›i. Astfel, pe 30 septembrie de la ora 00:00 până la ora 09:00 va fi COD ROȘU. În judeÈ›ul GalaÈ›i va ploua torenÈ...