Crestinii ortodocsi din intreaga lume sarbatoresc Sfintii 40 de Mucenici din Sevastia

Crestinii ortodocsi din intreaga lume sarbatoresc Sfintii 40 de Mucenici din Sevastia

   www.mediafax.ro

Potrivit traditiei, in vremea imparatului Licinius (inceputul secolului al IV- lea e.n.), 40 de soldati crestinati din Sevastia (Armenia) au refuzat sa mai aduca jertfe idolilor.

In timpul persecutiei impotriva crestinilor, soldatii au fost aruncati in temnita. Aici s-au rugat la Dumnezeu pentru intarirea credintei si i-au impresionat pe romani prin tinuta lor demna.

Guvernatorul imperial Agricola si inspectorul roman Lizios au incercat sa-i convinga pe soldati sa se lepede de credinta crestina.

Acestia au refuzat, iar autoritatile romane au ordonat sa fie dezbracati si aruncati intr-un lac inghetat de la poalele muntelui Ararat, pentru a-i determina sa renunte la crestinism. Un singur soldat a cedat, dar, dupa ce a fost bagat in apa calda, a murit. Peste noapte, ceilalti 39 de soldati ramasi in apa inghetata, s-au imbratisat si au inceput sa cinte imnuri de slava catre Dumnezeu.

Privind spre lac, Aglaios, seful inchisorii, a observat ca deasupra crestetelor soldatilor pluteau aure. Emotionat, el a intrat in lac, alaturi de soldati si si-a marturisit credinta in Hristos.

Sporind severitatea pedepselor, inspectorul Lizios a ordonat ca cei 40, inca in viata, sa fie scosi din apa inghetata si sa li se zdrobeasca fluierele picioarelor cu un ciocan.

Supravietuitorii acestei torturi au fost arsi de vii. Istoria crestinismului consemneaza data de 9 martie ca ziua mortii celor 40 de mucenici.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
48

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
53

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
129

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...