Craciunul in ochi de copil

Craciunul in ochi de copil
In cadrul Centrului de Consiliere pentru Educatie Incluziva a Scolii de Arte si Meserii Botosani s-a desfasurat un proiect educativ intitulat Craciunul in ochi de copil.

Proiectul s-a concretizat intr-un concurs municipal pentru elevii cu CES integrati in scolile din municipiul Botosani. Scopul era de a se reflecta prin colaj, felicitari si podoabe de brad atat putin din atmosfera sarbatorilor de Craciun, cat si un schimb de idei intre cadrele didactice.

Antrenarea elevilor cu CES in activitati extrascolare e o cale usoara spre integrarea lor scolara si sociala. Prin acest proiect incercam sa unim prin punti ale prieteniei si ale tolerantei elevii. Datoria noastra de dascali este sa-i facem pe copii sa se respecte intre ei, indiferent de situatia lor scolara, sa se inteleaga, sa se ajute reciproc, sa se tolereze si sa manifeste solidaritate.

Trebuie sa luptam pentru integrarea acestor copii in societate, sa-i intelegem si sa-i ajutam
, a spus coordonatorul proiectului, Adina Cical.

Bucati de suflet, reflectate in lucrarile copiilor, au alcatuit o expozitie realizata pe holurile scolii. Au participat peste 120 de copii cu CES din scolile din municipiul Botosani (1,3,4,8,10,11,13,16) si din gradinitele 3,5,16,23.

Premierea celor mai reusite lucrari se va face dupa vacanta de iarna, in cadrul Centrului de Consiliere pentru Educatie Incluziva.

La proiect au lucrat o echipa de 7 profesori de sprijin cu scopul antrenarii elevilor cu CES din municipiul Botosani in activitati extrascolare in vederea integrarii scolare si sociale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Universitatea Craiova - FC Botoșani 5-1! Eșec usturător

Duminică, 1 Octombrie 2023
159

Situația este din ce în ce mai drastică la FC Botoșani. Elevii lui Dan Alexa au pierdut duelul cu Universitatea Craiova, scor 5-1 și rămân ultimii în Superligă.Problemele a...

Cererile pentru bursele sociale ale elevilor mai pot fi depuse până pe 6 octombrie

Duminică, 1 Octombrie 2023
166

Sistemul de acordare a burselor sociale pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat în anul școlar 2023 - 2024 s-a schimbat față de cel din anii anteriori. Valoarea b...

Polițistul din Botoșani căruia pasiunea pentru muzică i-a adus două trofee

Duminică, 1 Octombrie 2023
511

Un polițist de frontieră din Dorohoi s-a făcut remarcat prin pasiunea pentru muzică, o chemare care i-a adus deja două premii importante.Daniel Vitcu lucrează la Sectorul Poliției de Fronti...