Craciunul in ochi de copil

Craciunul in ochi de copil
In cadrul Centrului de Consiliere pentru Educatie Incluziva a Scolii de Arte si Meserii Botosani s-a desfasurat un proiect educativ intitulat Craciunul in ochi de copil.

Proiectul s-a concretizat intr-un concurs municipal pentru elevii cu CES integrati in scolile din municipiul Botosani. Scopul era de a se reflecta prin colaj, felicitari si podoabe de brad atat putin din atmosfera sarbatorilor de Craciun, cat si un schimb de idei intre cadrele didactice.

Antrenarea elevilor cu CES in activitati extrascolare e o cale usoara spre integrarea lor scolara si sociala. Prin acest proiect incercam sa unim prin punti ale prieteniei si ale tolerantei elevii. Datoria noastra de dascali este sa-i facem pe copii sa se respecte intre ei, indiferent de situatia lor scolara, sa se inteleaga, sa se ajute reciproc, sa se tolereze si sa manifeste solidaritate.

Trebuie sa luptam pentru integrarea acestor copii in societate, sa-i intelegem si sa-i ajutam
, a spus coordonatorul proiectului, Adina Cical.

Bucati de suflet, reflectate in lucrarile copiilor, au alcatuit o expozitie realizata pe holurile scolii. Au participat peste 120 de copii cu CES din scolile din municipiul Botosani (1,3,4,8,10,11,13,16) si din gradinitele 3,5,16,23.

Premierea celor mai reusite lucrari se va face dupa vacanta de iarna, in cadrul Centrului de Consiliere pentru Educatie Incluziva.

La proiect au lucrat o echipa de 7 profesori de sprijin cu scopul antrenarii elevilor cu CES din municipiul Botosani in activitati extrascolare in vederea integrarii scolare si sociale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
264

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
315

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
445

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...