Craciunul in ochi de copil

Craciunul in ochi de copil
In cadrul Centrului de Consiliere pentru Educatie Incluziva a Scolii de Arte si Meserii Botosani s-a desfasurat un proiect educativ intitulat Craciunul in ochi de copil.

Proiectul s-a concretizat intr-un concurs municipal pentru elevii cu CES integrati in scolile din municipiul Botosani. Scopul era de a se reflecta prin colaj, felicitari si podoabe de brad atat putin din atmosfera sarbatorilor de Craciun, cat si un schimb de idei intre cadrele didactice.

Antrenarea elevilor cu CES in activitati extrascolare e o cale usoara spre integrarea lor scolara si sociala. Prin acest proiect incercam sa unim prin punti ale prieteniei si ale tolerantei elevii. Datoria noastra de dascali este sa-i facem pe copii sa se respecte intre ei, indiferent de situatia lor scolara, sa se inteleaga, sa se ajute reciproc, sa se tolereze si sa manifeste solidaritate.

Trebuie sa luptam pentru integrarea acestor copii in societate, sa-i intelegem si sa-i ajutam
, a spus coordonatorul proiectului, Adina Cical.

Bucati de suflet, reflectate in lucrarile copiilor, au alcatuit o expozitie realizata pe holurile scolii. Au participat peste 120 de copii cu CES din scolile din municipiul Botosani (1,3,4,8,10,11,13,16) si din gradinitele 3,5,16,23.

Premierea celor mai reusite lucrari se va face dupa vacanta de iarna, in cadrul Centrului de Consiliere pentru Educatie Incluziva.

La proiect au lucrat o echipa de 7 profesori de sprijin cu scopul antrenarii elevilor cu CES din municipiul Botosani in activitati extrascolare in vederea integrarii scolare si sociale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum se distribuie gratuit pastilele cu iod și de unde pot fi ridicate

Marţi, 9 August 2022
159

După cum s-a stabilit în iunie, persoanele cu vârsta de până la 40 de ani pot primi comprimate cu iodură de potasiu, ce vor putea fi utilizate în cazul apariției unor accid...

Gheorghe Hagi, categoric după remiza din FC Botoșani – Farul: „Meritam să câștigăm! A fost unul dintre cele mai bune meciuri”

Marţi, 9 August 2022
105

Gheorghe Hagi, managerul tehnic al echipei Farul Constanța, s-a declarat mulțumit de atitudinea elevilor săi în meciul cu FC Botoșani, însă este de părere că echipa sa ar fi meritat...

Marcel Ciolacu amenință cu alegeri anticipate dacă nu ajunge prim-ministru la vară

Marţi, 9 August 2022
58

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat marți, într-o conferință de presă la Parlament, că dacă nu se va face rotativa în ceea ce privește premierul, „nu e altă variantă...