Covid-19. 38 de cazuri noi la Botoșani, dintr-un număr record de teste

Covid-19. 38 de cazuri noi la Botoșani, dintr-un număr record de teste

Alți 38 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). Este cel mai mare număr de cazuri de infecție, depistate într-un asemenea interval temporal, din ultimele trei luni. Și numărul probelor biologice prelucrate reprezintă, însă, un record.

Bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1818, joi, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii instituției.

De miercuri, de la ora 10:00, până joi la aceeași oră, au fost prelucrate 423 de probe biologice recoltate unor persoane din județ, în vederea depistării Covid-19, un record în acest sens, de la debutul pandemiei.

Numărul cazurilor active în prezent a crescut la 238, iar incidența de infectare este de 0,53 per mia de locuitori.

Până la această oră, în rândul botoșănenilor infectați cu noul coronavirus, s-au înregistrat 111 decese, în vreme ce bilanțul videcaților a ajuns la 1469.

La nivel național, județul Botoșani se menține pe locul 30, privind numărul de infectări, potrivit statisticii centrale.

În intervalul de 24 de ore precedent, fuseseră depistate 30 cazuri de infectare cu Sars-CoV-2.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Puțin peste 400 de locuri de muncă disponibile în județul Botoșani (document)

Luni, 5 Decembrie 2022
288

Un număr de 412 locuri de muncă sunt disponibile, în această săptămână, în județul Botoșani, se arată într-o centralizare transmisă luni de Agenția Județeană pentr...

Mașină cuprinsă de flăcări în mers, în urma unui scurtcircuit

Luni, 5 Decembrie 2022
295

Un autoturism a luat foc, luni dimineață, în timp ce se deplasa pe strada Împărat Traian din municipiul Botoșani, a anunțat Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU...

Burse mai mari pentru elevii școlilor speciale din subordinea CJ

Duminică, 4 Decembrie 2022
246

Consiliul Județean (CJ) a decis ca bursele pentru elevii școlilor speciale „Sfântul Stelian” din Botoșani și „Ion Pillat” din Dorohoi, aflate în subor...