Covid-19. 38 de cazuri noi la Botoșani, dintr-un număr record de teste

Covid-19. 38 de cazuri noi la Botoșani, dintr-un număr record de teste

Alți 38 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). Este cel mai mare număr de cazuri de infecție, depistate într-un asemenea interval temporal, din ultimele trei luni. Și numărul probelor biologice prelucrate reprezintă, însă, un record.

Bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1818, joi, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii instituției.

De miercuri, de la ora 10:00, până joi la aceeași oră, au fost prelucrate 423 de probe biologice recoltate unor persoane din județ, în vederea depistării Covid-19, un record în acest sens, de la debutul pandemiei.

Numărul cazurilor active în prezent a crescut la 238, iar incidența de infectare este de 0,53 per mia de locuitori.

Până la această oră, în rândul botoșănenilor infectați cu noul coronavirus, s-au înregistrat 111 decese, în vreme ce bilanțul videcaților a ajuns la 1469.

La nivel național, județul Botoșani se menține pe locul 30, privind numărul de infectări, potrivit statisticii centrale.

În intervalul de 24 de ore precedent, fuseseră depistate 30 cazuri de infectare cu Sars-CoV-2.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

AJOFM: Peste 500 de locuri de muncă disponibile în județul Botoșani

Luni, 26 Septembrie 2022
308

Un număr de 555 de locuri de muncă sunt disponibile, în această săptămână, în județul Botoșani, arată o centralizare transmisă luni de Agenția Județeană pentru Ocuparea ...

Președintele CJ: Lucrările la heliportul medical avansează într-un ritm rapid (fotogalerie)

Luni, 26 Septembrie 2022
284

Lucrările la heliportul medical avansează într-un ritm rapid, a transmis, luni, președintele Consiliului Județean (CJ), Doina Federovici.„Electricienii au finalizat cablarea sistem...

Alimentarea cu apă va fi sistată pentru 12 ore în mai multe cartiere din Botoșani

Luni, 26 Septembrie 2022
765

Alimentarea cu apă va fi întreruptă, marți, în mai multe cartiere din municipiul Botoșani, informează compania Nova Apaserv SA.Potrivit sursei citate, sistarea este dispusă pentr...