Costel, șoferul român de TIR mort într-un accident din Italia. Cabina sa a fost carbonizată complet! (Foto)

Scenele au creat un adevărat infern de foc pe șosea, toate cele trei vehicule fiind complet carbonizate în urma incendiului.

Costel, șoferul român de TIR mort într-un accident din Italia. Cabina sa a fost carbonizată complet! (Foto)

Costel Blănaru, cetățean român în vârstă de 53 de ani, și Renzo Roberto Leita, în vârstă de 65 de ani, sunt cei doi șoferi de TIR care și-au pierdut viața în dramaticul accident rutiuer petrecut în dimineața zilei de luni, 27 mai 2024, pe Strada Regională 11 din Italia, în apropiere de Peschiera del Garda (provincia Verona din Veneto) aproape de ieșirea spre Rovizza.

 

Cei doi se aflau la volanele a două TIR-uri care s-au ciocnit violent, iar cauza probabilă a accidentului este un posibil episod de somnolență sau un infarct suferit de conaționalul nostru, care se deplasa în direcția Verona.

Tirul condus de bărbatul român a deviat brusc, intrând pe contrasens și lovind camionul condus de șoferul italian, conform celor relatate de Brescia Today, scrie rotalianul.com.

În urma impactului devastator, un autoturism Volkswagen Up, alimentat cu GPL a fost de asemenea implicat în impact și a luat foc.

La bordul mașinii se afla o femeie de 43 de ani din Torino, care a fost salvată de un șofer curajos aflat în trecere, cu puțin timp înainte ca vehiculul să fie cuprins de flăcări.

Din nefericire, cei doi șoferi de TIR au murit pe loc, neexistând nicio șansă de salvare pentru ei.

Ambele victime veneau din provincia Trento și se îndreptau către Feralpi Siderurgica din localitatea Lonato del Garda, în provincia Brescia din Lombardia.

Costel Blănaru își încheiase deja sarcina de descărcare a TIR-ului și se întorcea spre casă. Lucra de ceva timp pentru compania Fratelli Marinelli Trasporti din Ala di Trento, localitate unde se mutase pentru muncă.

În România, el lasă în urmă soția, Simona, și doi copii. Era cunoscut ca un fiind un om foarte muncitor și un tată devotat, așa cum demonstrează numeroasele fotografii publicate pe Facebook.

Trupurile neînsuflețite ale celor doi șoferi rămân la dispoziția autorităților judiciare pentru ulterioare investigații.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
750

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
70

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
295

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...