Concurs pentru elevii botoșăneni: ”Și gestul tău contează!”

Concurs pentru elevii botoșăneni: ”Și gestul tău contează!”

Zilele Mediului 2024 debutează, în acest an, cu etapa a II-a a celei de-a XVI-a ediții a Concursului Național de Protecția Mediului „Și gestul tău contează!”, concurs organizat, în perioada 30 mai – 2 iunie 2024, de Palatul Copiilor Botoșani și Asociația „Papucul doamnei”, sub egida Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

Proiectul este inclus în Calendarul proiectelor educative extrașcolare naționale și internaționale, cofinanțate de Ministerul Educației, poziția 29 și este coordonat de prof. Cecilia Vicoveanu.

Partenerii și colaboratorii acestui concurs sunt: Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate Botoșani, Direcția Silvică Botoșani și Ghipoconcept S.R.L. Iași.

La etapa a II-a a concursului, care se va desfășura în Tabăra Codrii de aramă Agafton,  sunt așteptați participanți din toate colțurile țării, câștigători ai etapelor județene de selecție, care au avut loc în perioada martie-aprilie 2024, la cele patru secțiuni ale proiectului: proiect de mediu, cea mai reprezentativă fotografie de la o acțiune de protejare a mediului, colaj cu materiale din natură și cel mai util obiect din deșeuri, secțiuni organizate pe trei categorii de vârstă.

Programul celei de-a doua etape a concursului cuprinde numeroase activități educative: excursie într-o arie naturală protejată, atelier educativ pe tema reciclării: Solutions for the future (în Centrul vechi), parcurgerea unui traseu aplicativ Să ocrotim natura cu dragoste și cu respect,  atelier de lucru Protecția mediului de la teorie… la practică.

„Festivitatea de deschidere a ediției a XVI–a a Concursului Național de Protecția Mediului „Și gestul tău contează!” va avea loc vineri 31 mai 2024, ora 9,  în  Tabăra „Codrii de aramă” din Agafton, județul Botoșani, care va fi, și în acest an, o gazdă primitoare pentru toți participanții", a declarat prof. Cecilia Vicoveanu, coordonatoarea evenimentului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești bune: Județul Botoșani are încă un tezaur uman viu!

Joi, 20 Iunie 2024
187

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani vine cu vești bune pentru județul Botoșani: încă un tezaur uman viu se alătură „port...

Comercianții din piețe vor fi obligați să accepte și plata cu cardul, ce amenzi riscă în caz contrar!

Joi, 20 Iunie 2024
148

Din 16 iunie, firmele, PFA-urile și întreprinderile individuale sunt nevoite să ofere clienților posibilitatea de a plăti online pentru bunurile și serviciile achiziționate.Prin aceast...

Bătaie de pomină pe terasa unui bar din Botoșani, victima a plecat fără bani și bătută!

Joi, 20 Iunie 2024
1395

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani - Biroul de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui t&acir...