Codul galben de inundaţii, prelungit şi extins în alte nouă judeţe, până joi noaptea

Hidrologii au prelungit, până joi noapte, atenţionarea Cod Galben de inundaţii pentru râuri din 12 judeţe, fiind extinsă şi zona afectată pentru a include încă nouă judeţe.

Codul galben de inundaţii, prelungit şi extins în alte nouă judeţe, până joi noaptea

Specialiştii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) au actualizat atenţionarea hidrologică de Cod galben, cu valabilitate începând de miercuri, de la ora 11:00, până joi, la ora 24.00.

În acest context, sunt vizate râuri din bazinele hidrografice: Mureş, Olt, Prahova, Călmăţui, Siret, Prut şi râurile din Dobrogea, în judeţele: Alba, Sibiu, Hunedoara, Braşov, Vâlcea, Prahova, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Covasna, Vrancea şi Harghita.

De asemenea, vor fi afectate şi judeţele: Bacău, Neamţ, Suceava, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Botoşani şi anumite cursuri de apă din Dobrogea, în judeţele Constanţa şi Tulcea.

”În intervalul menţionat se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, existând riscul depăşirii cotelor de atenţie. Totodată, fenomenele hidrologice periculoase se pot manifesta cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Suceava, Neamţ, Iaşi, Sibiu şi Hunedoara. Recomandăm populaţiei vigilenţă sporită în cazul desfăşurării unor activităţi expuse la inundaţii”, au transmis hidrologii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești bune: Județul Botoșani are încă un tezaur uman viu!

Joi, 20 Iunie 2024
196

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani vine cu vești bune pentru județul Botoșani: încă un tezaur uman viu se alătură „port...

Comercianții din piețe vor fi obligați să accepte și plata cu cardul, ce amenzi riscă în caz contrar!

Joi, 20 Iunie 2024
152

Din 16 iunie, firmele, PFA-urile și întreprinderile individuale sunt nevoite să ofere clienților posibilitatea de a plăti online pentru bunurile și serviciile achiziționate.Prin aceast...

Bătaie de pomină pe terasa unui bar din Botoșani, victima a plecat fără bani și bătută!

Joi, 20 Iunie 2024
1408

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani - Biroul de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui t&acir...