Corecțiile financiare le dau bătăi de cap șefilor din Primărie

  Problema corecțiilor financiare este un stringentă pentru municipalitate, în caz contrar proiectele derulate în municipiul Botoșani vor fi în pericol, după cum susține primarul Ovidiu Portariuc.  

 Edilul a spus că suma ce trebuie recuperată se ridică la 3 milioane de lei și provine de pe vremea vechii administrații.

“Marea problemă este cu recuperarea corecțiilor financiare deși domnul Flutur spune că lucrurile sunt rezolvate, nu e așa. E vorba de zeci de miliarde pe care trebuie să le recuperăm altfel avem mari probleme pe proiectele în derulare. Fac eforturi să îi convingem pe colegii din ministere că avem nevoie de acești bani", a declarat Ovidiu Portariuc, care la începutul acestei săptămâni a fost la București unde a căutat rezolvarea la această problemă.

Potrivit acestuia, toate aceste corecții financiare se datorează modului în care au fost organizate unele licitații publice.

“Pentru licitații derulate netransparent, pentru clientela PDL...Ați văzut și declarația premierului de zilele trecute care a spus că la nivel național sunt corecții financiare în valoare de aproape 800 de milioane de euro, adică tot ce s-a realizat în perioada guvernării PDL. Comisia Europeană a concluzionat că multe licitații s-au desfășurat netransparent, au fost trucate, iar acum trebuie plătite", a conchis primarul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani: Rețea de trafic de droguri, destructurată de o „armată” de oameni ai legii! (foto)

astăzi, 14:28

În urma activităților desfășurate, de către polițiștii Serviciului de Combaterea a Criminalității Organizate Botoșani, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infrac...

”Cel mai slab jucător din istoria lui FC Botoșani” a cucerit titlul, dar a ajuns în liga a doua!

astăzi, 12:22

Martin Fraisl a evoluat în sezonul 2018/2019 la FC Botoșani, unde a bifat 16 apariții. Aventura din România l-a ”traumatizat” pe portar, care a declarat că președintele ech...

Pădurari amenințați cu moartea de un botoșănean, cazul a ajuns în atenția procurorilor!

astăzi, 11:14

Bărbatul este cercetat sub aspectul comiterii a șase infracțiuni de ultraj. În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că, în perioada iulie-august a.c., în timp ce...