Copilul ranit in accidentul produs de tatal sau, in atentia DGASPC Botosani!

Copilul ranit in accidentul produs de tatal sau, in atentia DGASPC Botosani!
DGASPC Botosani se va autosesiza in legatura cu minorul ranit intr-un accident produs sambata chiar de catre tatal sau, dupa ce copilul ar fi declarat ca inainte de a se urca in masina ar fi fost agresat de tatal sau si fortat sa isi insoteasca parintele.

"Cu siguranta ne vom autosesiza, dar asteptam sa vedem ce spune ancheta politiei. Specialistii nostri tin legatura in permanenta cu asistentul social de la Spitalul de Copii si cand sunt astfel de cazuri se intervine. Vom vedea in urma consilierii daca intr-adevar copilul a fost agresat si ulterior, in functie de concluzii, vom dispune masurile care se impun", a declarat Liviu Radasanu, director in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani.
 
Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani a înregistrat astăzi o cauză penală privind producerea în ziua de 19 noiembrie 2011 a unui accident de circulaţie, în urma căruia au fost rănite două persoane, una dintre ele fiind minoră.

Din primele cercetări efectuate de către organele de poliţie, a reieşit faptul că L. Florin-Mihai, în timp ce conducea autoturismul cu nr. de înmatriculare BT-04-UXZ pe DE 58, nu a adaptat viteza la efectuarea unei curbe uşoare la stânga şi în acest context a pierdut controlul autoturismului, a pătruns pe contrasens, a impactat un pom, după care s-a răsturnat în afara părţii carosabile, informeaza Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Ca urmare a accidentului rutier, atât conducătorul auto cât şi fiul său, în vârstă de 12 ani, au suferit leziuni uşoare. Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul etilotest, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări faţă de L. Florin-Mihai sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, şi conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către un conducător auto care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Sambata, medicii au reusit sa ii recolteze soferului probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. Initial barbatul s-a impotrivit, devenind recalcitrant, vrand chiar sa plece, insa oamenii legii si medicii l-au calmat.

Copilul a povestit ca a incercat sa il impiedice pe tatal sau sa se urce in masina, dat fiind ca se afla in stare avansata de ebrietate, si i-ar fi ascuns si cheile de la masina. Barbatul insa le-a gasit si l-a urcat pe copil in masina, pe scaunul din dreapta fata, pornind la drum, catre Copalau. A ajuns insa doar pana la Zaicesti, unde a pierdut controlul volanului. Autoturismul Mercedes a fost grav avariat, componente ale acestuia fiind imprastiate pe o raza de cativa metri. 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
9

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...

FC Botoșani - FC Voluntari 0-0! Ne-am jucat cu ocaziile, salvarea de la retrogradare se decide la Galați!

astăzi, 16:30
171

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, 0-0, după un meci în care echipa a avut ocazii imense.Meciul a început modest, iar prima fază periculoasă a avut loc în minutul 36. Atu...

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume! (foto, video)

astăzi, 15:40
340

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...