Copiii de la Gradinita 24, mutati in fostul sediu al Casei de Asigurari de Sanatate!

Copiii de la Gradinita 24, mutati in fostul sediu al Casei de Asigurari de Sanatate!
Consilierii locali ai aprobat astazi o Hotarare de Consiliu Local prin care se initiaza procedura de trecere a unui imobil din domeniul public al statului si aflat in administrarea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, prin Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Botosani, in domeniul public al municipiului.

Este vorba despre vechiul sediu al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, situat pe Bulevardul Mihai Eminescu, langa Scoala de Arte.

Solicitarea de trecere in domeniul public al municipiului Botosani are in vedere intentia de a dobandi spatii pretabile pentru desfasurarea invatamantului prescolar din municipiu, intrucat, in urma aplicarii prevederilor legale referitoare la masurile reaparatorii pentru imobilele preluate abuziv, au fost retrocedate 6 imobile in acest scop.

In acest spatiu, Primaria intentioneaza sa mute Gradinita 24, sediul in care unitatea de invatamant functioneaza in prezent fiind retrocedat.

"Imobilul din Bulevardul Mihai Eminescu se afla in administrarea Casei Judetene de Asigurari de sanatate si noi dorim sa il preluam in proprietatea municipiului prin Hotarare de Guvern, prin procedura prevazuta de Legea 213, dandu-i ulterior destinatia de gradinita, avand in vedere ca sediul Gradinitei 24 a fost redobandit in proprietate de catre fostul proprietar", a declarat Ioan Apostu, secretarul Primariei municipiului Botosani.

Reamintim ca imobilul in care functioneaza Gradinita 24, din strada Mihail Kogalniceanu, a fost revendicat de familia deputatului PDL de Suceava Sanda Maria Ardelean, profesor universitar.

Imobilul a ajuns in posesia Sfatului Popular Botosani in anii 1950, cand a fost donat de proprietari, dupa cum se arata in actul de donatie datat 6 iulie 1954: "Noi, sotii Ardeleanu, declaram ca donam fara nicio rezerva Sfatului Popular al orasului Botosani imobilul proprietatea noastra situat in orasul Botosani, din strada Mihail Kogalniceanu".

Cu toate acestea, medicul Mihai Ardeleanu, nepotul batranului care a facut donatia, a solicitat in instanta anularea acestui act, pe motiv ca donatia a fost facuta sub presiune, sotii Ardeleanu fiind fortati, in acea vreme, sa doneze casa. De altfel, martori ai acelor ani au sustinut in instanta acest lucru, astfel ca actul de donatie a fost anulat, imobilul revenind familiei Ardeleanu. Procesul a durat doi ani si s-a finalizat in luna octombrie a anului 2010.

La Gradinita 24 din Botosani sunt inscrisi peste 150 de copii si este singura unitate pentru prescolari cu program prelungit din cartierul Bucovina, incluzand si zona ANL Bucovina, strada Mihail Kogalniceanu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
47

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
52

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
35

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...