Copii născuți cu paralizii sau pe care le-au suferit după naștere, puși pe picioare de medicii botoșăneni!

Copii născuți cu paralizii sau pe care le-au suferit după naștere, puși pe picioare de medicii botoșăneni!
S-au născut cu paralizii sau le-au dobândit după naștere, dar au ajuns să meargă la școală și să fie independenți atât din punct de vedere social cât și educațional.

Este cazul multor copii din Botoșani, care au avut neșansa de a avea probleme neurologice, dar care după ani de muncă, alături de medicii și kinetoterapeuții de la Secția de Pediatrie, au reușit să devină oameni normali.

Potrivit medicului Constantin Tudorache, numărul cazurilor de acest gen a crescut foarte mult dar, din fericire, acestea pot fi tratate acum cu succes și la Botoșani.

“Numărul cazurilor s-a înmulțit în mod deosebit. Dacă până acum, patologia neuroinfantilă și cea post-traumatică mergeau în alte centre, acum există un centru la Botoșani unde există doi medici, ajutați de asistenți și kinetoterapeuți, maseuzi, cu rezultate bune. Cea mai dificilă patologie de tratat este cea neurologică congenitală. Paralizii la nivelul copiilor, patologie generată de cauze atât din timpul sarcinii cât și în timpul nașterii, dar și după naștere. Rezultatele în aceste cazuri sunt deosebit de bune. Colectivul din cadrul secției muncește enorm, pentru că pentru o paralizie sunt necesari ani de zile de muncă ca să vezi un copil cu parapareză spastică mergând la școală, fiind independent și social, a spus medicul Constantin Tudorache.

O altă patologie unde se înregistrează o creștere semnificativă a numărului de cazuri este cea neurologică dobândită post-traumatică, fiind vorba în special de accidente suferite de copii la joacă, cum ar fi căderile de la înălțime.

“Din păcate, cazurile sunt deosebit de multe. Copiii nu sunt foarte atenți în momentele educative pe care le primesc și atunci fac greșeli în cadrul activităților lor recreative sau de timp liber. Sunt foarte multe traumatisme vertebrale mielice, cu paralizii și din păcate cu un prognostic foarte grav. În aceste cazuri recuperarea este deosebit de grea", a precizat medicul Constantin Tudorache.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
338

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
483

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
605

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...