Copii din centrele sociale, învățați de jandarmi cum să se comporte în societate

Copii din centrele sociale, învățați de jandarmi cum să se comporte în societate
Miercuri, 24 iulie a.c., lucrători din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani au desfăşurat o activitate de informare/expunere la Complexul de servicii destinat copilului care a săvârşit o faptă penală şi nu răspunde penal , din localitatea Mănăstirea Doamnei, comuna Curteşti .

Jandarmii le-au prezentat celor 8 copii – beneficiari direcţi ai complexului, aspecte privind delincvenţa juvenilă, consecinţele nerespectării legilor şi normele de convieţuire în societate.

Tot astăzi, jandarmii s-au deplasat şi la Centrul social de zi pentru copiii aflaţi în situaţii de risc, din municipiul Botoşani, unde le-au vorbit copiilor despre modul de comportare în societate, relaţiile pe care trebuie să le aibă cu alţi copii sau cu persoane adulte, despre riscurile la care se expun adoptând comportamente negative, pe care le observă zilnic în jurul lor.

Copiilor li s-a explicat importanţa educaţiei, a unui comportament şi limbaj civilizat în relaţiile cu cei din jur şi despre neimplicarea în fapte antisociale, în scopul dezvoltării unui comportament pozitiv în viaţa socială şi în mediul şcolar, prevenirea abandonului şcolar şi a separării de familie.

Conştienţi că educaţia copiilor reprezintă fundamentul unei societăţi civilizate, jandarmii vor continua acest gen de activităţi, pentru educarea copiilor în spiritul respectării legii şi valorilor sale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, Copălău și Prăjeni!

astăzi, 15:45
68

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o avertizare nowcasting tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, ...

Localitățile Vorona și Tudora intră până la ora 16.00 sub Cod galben de instabilitate atmosferică!

astăzi, 15:19
129

Până la ora 16:00, localitățile Vorona și Tudora se vor afla sub o atenționare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.Se anunță averse care v...

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
28

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...