Conturile soţului preşedintei Irlandei, golite de un român

Conturile soţului preşedintei Irlandei, golite de un român
Un român, Costel Asimioanei, a fost acuzat de furtul sumei de 4.250 de euro din conturile lui Martin McAleese, soţul preşedintei Irlandei, în opt acţiuni comise în locuri diferite, la Dublin şi Kildare, prin clonarea unui card bancar, relatează Irish Independent, în ediţia online.
 
Martin McAleese, care o însoţeşte pe preşedintă într-o vizită în China, este doar una dintre victimele unei presupuse operaţiuni de falsificare de carduri bancare. Românul Costel Asimioanei, în vârstă de 27 de ani, din Celbridge, în Co Kildare, a utilizat cardul falsificat al acestuia de opt ori, în staţii de alimentare cu benzină, magazine şi un hotel.

Presupusele infracţiuni de care acesta este acuzat par să se fi petrecut în perioada 12-20 decembrie anul trecut. De asemenea, Asimioanei a fost acuzat de posesia unor echipamente de falsificare a cardurilor bancare şi furt din contul unei a doua victime. El a fost adus în faţa Curţii Districtuale din Dublin, în a cărei custodie a rămas, după ce i-a fost respinsă eliberarea pe cauţiune, la obiecţia poliţiei.

Un poliţist de la comisariatul din Terenure, Alan Murphy, a declarat în faţa instanţei că, în opinia sa, Asimioanei prezintă riscul de a părăsi ţara pentru a se sustrage justiţiei. El a adăugat că acuzatul român nu are un loc de muncă şi nici mijloace de a-şi asigura existenţa în Irlanda. El pare că locuia cu prietena sa şi mama acesteia, la momentul arestării. "În pofida faptului că i-am reţinut paşaportul, cred că poate găsi mijloace de a părăsi ţara, dacă doreşte acest lucru", a subliniat poliţistul, conform Puterea.

Judecătorul William Hamill a hotărât menţinerea lui Asimioanei în arest, pe care l-a trimis în faţa unei Curţi penale din Dublin.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
181

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
370

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
102

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...