Controale în întreg județul Botoșani, după explozia din Beirut

Controale în întreg județul Botoșani, după explozia din Beirut

Forțele Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani desfășoară ample controale în județ, în vederea depistării unităților unde ar putea fi găzduit azotat de amoniu. Acțiunea vine în contextul evenimentelor petrecute în Beirut.

Controalele tematice se derulează la nivel național, urmând a fi încheiate pe 11 septembrie, când reprezentanții IJSU Botoșani vor transmite raportul și concluziile verificărilor în teren.

Azotatul de amoniu trebuie să fie stocat în magazii specializate, certificate în acest sens de ISU, conform legii. Acesta este folosit preponderent în industria producerii de îngrăşăminte chimice, iar depozitarea se face în condiţii speciale: ferit de foc, în cantităţi limitate în funcţie de concentraţia de azot, culoare de acces între stive, ferit de materiale incompatibile (combustibili, lubrifianţi, pulberi metalice).

Controalele vin în contextul în care, pe 5 august, 2750 de tone de azotat au explodat în portul din Beirut. Săptămâna trecută, în portul din Constanța a fost contorizată, cu această ocazie, o cantitate de aproape zece ori mai mare (circa 26.000 de tone).

 

Spune-ne opinia ta