Controale ale inspectorilor sociali la toate şcolile din judeţ! Vezi ce urmăresc!

Controale ale inspectorilor sociali la toate şcolile din judeţ! Vezi ce urmăresc!
Inspectorii sociali din cadrul Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) efectuează un amplu control la toate unităţile de învăţământ de pe raza judeţului Botoşani.

Potrivit directorului AJPIS, Sebastian Tocariu, verificările au fost dispuse de la nivel central şi vizează dacă unităţile şcolare asigură infrastructura necesară pentru persoanele cu dizabilităţi.

După cum recunosc şi inspectorii sociali acesta este un capitol deficitar, mai ales în mediul rural, în condiţiile în care în anul 2016 încă sunt unităţi de învăţământ care nu au apă curentă iar toaletele sunt în curte.

Directorul AJPIS a precizat că după încheierea acestor verificări, care vor dura până la finalul anului, în primă fază nu se va merge pe aplicarea de amenzi, care pot ajunge până la 10.000 de lei, ci pe consilierea celor responsabili.

“Sunt verificate toate corpurile de clădire ale unităţilor şcolare din judeţ, în sensul accesibilizării acestora pentru persoanele cu handicap. Conform legii ar trebui să aibă două locuri de parcare rezervate pentru persoane cu handicap, rampă de acces în unitate, dacă accesul nu este la nivelul solului, măcar o toaletă accesorizată pentru copii. Vrem să vedem în primul rând măcar preocupare, că sunt interesaţi să caute fonduri. Vrem să le aducem la cunoştinţă ce obligaţii au şi să facă la rândul lor o evaluare măcar să înceapă de undeva", a declarat Sebastian Tocariu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

astăzi, 22:34
85

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
333

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
478

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...