Contribuţiile la sănătate vor fi plătite retroactiv pe cinci ani

Contribuţiile la sănătate vor fi plătite retroactiv pe cinci ani
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian DuţăToţi cetăţenii care obţin venituri de natură profesională şi care nu au avut un contract de muncă trebuie să-şi declare veniturile pe ultimii cinci ani, iar în cazul în care nu şi-au achitat contribuţiile la sănătate, vor fi nevoiţi să o facă retroactiv, scrie Adevarul.

Conform sursei citate, in momentul în care merg să declare veniturile, cetăţenii sunt rugaţi să aducă, de la Fisc, şi situaţia lor fiscală pe ultimii cinci ani. Dacă nu au plătit contribuţii la sănătate, li se va solicita acest lucru, au declarat oficiali ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru Money.ro.

În cazul contractelor pe drepturi de autor, dacă acestea reprezintă singurul venit realizat, ar fi trebuit să se meargă la Casa de Sănătate şi să se plătească asigurările individuale la sănătate aferente respectivului venit, potrivit sursei citate.

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 58/2010, referitoare la introducerea plăţii contribuţiilor sociale la toate veniturile, prevederea este valabilă nu doar pentru cei care au primit exclusiv doar drepturi de autor, ci pentru toţi cei care obţin venituri de natură profesională.

Oficialii Casei de Sănătate declară că nu este nimic nou, dat fiind că legea este în vigoare din 2006, dar admit că există probabil unii cetăţeni care s-ar putea să nu fi avut cunoşţinţă de acest lucru.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
323

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
342

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
208

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...