Contre pe tarifele de la spatiul de joaca din Parcul Eminescu: Turcanu, "impresionat de bunatatea lui Iavorenciuc"

Contre pe tarifele de la spatiul de joaca din Parcul Eminescu: Turcanu, "impresionat de bunatatea lui Iavorenciuc"
Proiectul de hotarare initiat de Executivul Primariei, de reducere a tarifelor de la spatiul de joaca din Parcul Mihai Eminescu, a starnit discutii in contradictoriu intre consilierii locali.

Consilierul Gheorghe Iavorenciuc a propus alesilor municipali ca acel spatiu sa fie gratuit, pentru ca toti copiii sa se poata juca in egala masura.

"In municipiu sunt terenuri de joaca in arealul cartierelor, fara plata. Acum avem un teren de joaca in Parc, mai mare, cu plata. Daca un obiect a fost amortizat, pretul ar trebui sa fie modic sau am putea sa il dam in folosinta gratuita. La hidrobiciclete sa se faca incasari, iar in rest, majoritatea sunt amortizate, sa facem un efort noi, Consiliul Local, si sa facem un spatiu de joaca liber. Accesul la parcul de joaca sa nu-l obstructionam tuturor copiilor. Nu vrem sa obtinem profit pe copii", a spus Gheorghe Iavorenciuc.

Acesta a fost contrazis de Eugen Turcanu, care este si directorul Directiei de Servicii Publice, Sport si Agrement, si a spus ca respectiva investitie inca nu a fost amortizata.

"Recunosc ca domnul Iavorenciuc este foarte generos si m-a impresionat prin bunatatea dumnealui, asa ca, daca as fi acum putin politician as spune sa aducem niste bani si sa platim pentru cei care vin la zona de agrement pentru ca tot se apropie perioada elecorala. In zilele in care a fost accesul gratuit acolo era similar cu asediul Plevnei, a fost nevoie tot timpul de prezenta Politiei Locale. Daca sunt nesupravegheate acele instalatii, exploatarea ar fi haotica si nu cred ca domnul primar si cei din Executivul Primariei ar vrea sa isi asume niste accidente. Este un aspect de care trebuie sa tinem cont. Propun ca o data pe saptamana, sau dimineata de la 10.00, sa dam doua-trei ore accesul gratuit si astfel impacam pe toata lumea", a spus Eugen Turcanu.

"Vazand in prima faza acest proiect de hotarare mi-a fost teama ca nu este decat un tertip pentru a arunca in carca conducerii actuale o chestiune de nerealizare a veniturilor si a-i acuza de amanagement defectuos", a spus si consilierul local Catalin Alexa.

La randul sau, primarul Ovidiu Portariuc a spus ca reducerea tarifului este un prim pas.

"Reducerea tarifului la locul de joaca este un prim pas. Haideti sa il facem, sa vedem care sunt efectele si asupra bugetului, in ce masura vor creste incasarile, sa nu ne lasam infuentati de atitudini mai putin rationale. E bine sa avem inima sau sufletul cald, dar sa ne pastram mintea rece. E o chestie economica si sociala in acelasi timp", a spus primarul Ovidiu Portariuc

Intr-un final, dupa cateva minute de discutii, consilierii locali au aprobat reducerea la jumatate a tarifului la spatiul de joaca din Parcul Mihai Eminescu, acesta fiind acum de 0,35 lei pe minut.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
36

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
77

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
27

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...