Contre între liderii administrației de la amplasare corturilor în curtea Spitalului Județean de la Botoșani

Contre între liderii administrației de la amplasare corturilor în curtea Spitalului Județean de la Botoșani

Cele două corturi de campanie montate marți în curtea blocului central al Spitalului „Mavromati”, la inițiativa și sub coordonarea Consiliului Județean (CJ), au fost instalate ilegal. 

Situația a fost relevată în cadrul ședinței de miercuri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU). De menționat este că președintele CJ, Doina Federovici, care a făcut marți seară anunțul montării corturilor și a asigurat că măsura este un real ajutor pentru cadre medicale și pacienți, lider care are și rolul de vicepreședinte al comitetului, nu a participat la ședință. A fost delegat vicepreședintele Dorin Birta, care a luat cuvântul pentru a cere scuze.

Se pare că, în fapt, măsura de sprijinire s-a concretizat prin discuții între reprezentanți ai instituțiilor, fără o bază documentală.

„Noi ieri am înaintat către Garnizoană o adresă, legată de corturile... Îmi cer scuze, nu am știut procedura exactă. Am zis că atâta timp cât discuția pe care am purtat-o legat de a face copertină în fața Spitalului „Mavromati”... am considerat-o o chestie urgentă. Îmi cer scuze (...) Noi am stabilit că unele avize pot, pentru binele cetățenilor acestui județ, putem sări peste unele etape, pentru a interveni cât mai repede”, a spus Dorin Birta, vicepreședinte al CJ.

În mod legal, măsura ține de obiectul de activitate al CJSU, fiind necesară întocmirea unui proiect în acest sens, precum și supunerea sa la votul membrilor, însărcinați să gestioneze orice formă de intervenire pe linia combaterii pandemiei și/sau a situațiilor de urgență.

„Problema este că orice colaborare, din punctul meu de vedere, este instituțională. Trebuie să respectăm niște pași legali în momentul în care se instalează, indiferent că sunt construcții modulare, corpuri, problema nu era aici. Problema era că, nu neapărat eu, ca prefect, voiam să știu acest lucru, ci faptul că la IGSU am 50 de corturi, nu două, asta nu înseamnă că, de fapt, colegii mei de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență sunt într-o stare de neputință și nu pot să asigure construcții ușoare, corpuri sau alte elemente pentru efectuarea triajului (...) Noi nu am ars niciodată etape, vorbesc despre documente, procese legale, avize, niciodată, nicio etapă legală, nici măcar în astfel de momente”, a atras atenția prefectul județului, Dan Nechifor.

„Nu vreau sa aduc cuiva vreo vina la o acțiune care s-a înfăptuit deja. De la începutul pandemiei, la solicitarea unităților sanitare și cu aprobarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, au fost montate, de către ISU Botoșani, corturi în curtea Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoşani, Secției de Obstetrica și Ginecologie, Spitalul Municipal Dorohoi. Aceste corturi au fost înlocuite în urmă cu aproximativ o lună cu containere modulare, deoarece pe timpul iernii ele nu prezintă siguranță (la o cantitate mare de zăpadă pot ceda). Nu pot vota montarea unor corturi și asemănătoare cu cele retrase din motivul expus anterior”, a detaliat Dan-Decebal Muraru, adjunct al ISU Botoșani.

El a venit cu propunerea ca CJ să înainteze, în cel mai scurt timp, o adresă oficială în acest sens, pentru revenirea pe făgaș legal a măsurii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Arta, expresia sufletului”, expoziție a Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, la Muzeul de Etnografie Botoşani (Foto)

astăzi, 19:10
13

Artele vizuale (pictura, sculptura, gravura şi desenul) devin un instrument important de acordare a propriului eu creator la pulsul lumii contemporane, o descoperire a firescului ascuns în cuvi...

Un incendiu provenit de la un scurtcircuit a cuprins subsolul unui bloc din Botoșani!

astăzi, 18:17
98

Panică, în această după-amiază, pe scara unui bloc de pe Aleea Arcului din municipiul Botoșani, după ce la subsol a izbucnit un incendiu.Locatarii au simțit miros de fum și de plasti...

Cel mai mare program de investiții în educație în administrația lui Cosmin Andrei: 50 de milioane de euro în 3 ani și jumătate

astăzi, 17:49
34

„Am promis în 2020 programul EDUCAȚIE INTELIGENTĂ ÎN ȘCOLI MODERNE. M-am ținut de cuvânt și am alocat în ultimii trei ani și jumătate peste 50 de milioane de euro,...