Contre în Consiliul Local între Portariuc şi Ghiorghiţă, de la licitaţii!

Consilierul local Florin Ghiorghiţă a avut o nouă intervenţie în cadrul şedinţei ordinare de miercuri, de Consiliu Local, privitoare la modul în care sunt organizate unele licitaţii de către Primărie şi cum se atribuie contractele pentru diferite lucrări sau investiţii.

"Toate licitaţiile care ar trebui să fie licitaţii publice au devenit licitaţii private şi am făcut şi în şedinţa de Consiliu Local de luna trecută referire la aceste licitaţii şi văd că s-a continuat în aceeaşi notă. Aş întreba cum s-a organizat licitaţie pentru organizarea Zilelor Oraşului, pentru strategia de dezvoltare a arealului Botoşani-Suceava, pentru consultanţă financiară, cea referitoare la spaţiile verzi, şi nu aş vrea să se interpreteze că am vreun interes, pentru că nu am", a fost intervenţia consilierului local.

Primarul Ovidiu Portariuc i-a dat alesului municipal replica, spunându-i că declaraţiile pe care le face sunt politice.

"În fiecare şedinţă faceţi dezvăluiri, înşiraţi liste cu licitaţii, cu sume de parcă acum le-aţi descoperit. Toate acestea sunt informaţii publice, se respectă legislaţia, v-am şi rugat de atâtea ori, dacă aveţi cea mai mică suspiciune cu privire la atribuirea unui contract, faceţi sesizări acolo unde consideraţi dumneavoastră. Dacă treceţi la declaraţii politice înţeleg atunci înşiruirea acestor contracte în fiecare şedinţă de Consiliu Local, dar am rugămintea de a nu aduce acuze. Mie puteţi să îmi aduceţi, pentru că suntem până la urmă şi într-un for politic şi înţeleg atacurile dumneavoastră, dar nu unor colegi de ai noştri, unor funcţionari publici care au o conduită profesională impecabilă şi puteţi aduce atingere inclusiv credibilităţii instituţiei Primăriei", a spus primarul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de nenorocire: Mașină răsturnată pe cupolă, șoferul a scăpat ca prin minune! (Foto)

Thursday, 3 October 2024

Accidentul a avut loc pe raza localității Dângeni. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere și modul de desc...

Activități preventive în sistem integrat, desfășurate de specialiștii de la Antidrog cu elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani! (foto)

Thursday, 3 October 2024

Cei 120 de elevi participanți la activități au discutat împreună cu specialiștii antidrog și polițiștii despre planurile lor de viitor și despre modalitățile în care aceste obie...

Dramaturgi de toate vârstele, așteptați să participe la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”!

Thursday, 3 October 2024

Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare - descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amato...