Contre în Consiliul Local de la flori!

Consilierul local Florin Ghiorghiţă şi-a manifestat, marţi, în cadrul şedinţei de Consiliu Local nemulţumirea vizavi de modul în care arată în această vară spaţiile verzi din oraş, dar şi că mai multe flori s-au uscat la scurt timp după ce au fost plantate.

Ghiorghiţă susţine că aceasta este o consecinţă a modului în care se atribuie contractele de către municipalitate.

“Vreau să întreb Executivul Primăriei Botoşani dacă le place cum arată spaţiile verzi din oraş, şi mai ales florile plantate în acest an şi modul de întreţinere al acestora. Aceasta este o urmare doar a achiziiţiilor directe, a contractelor pe care le-aţi divizat şi pe care le daţi la tot felul de întreprinderi individuale şi societăţi fantomă care fac întreţinerea spaţiilor verzi şi se vede rezultatul. Şi în ceilalţi ani a fost căldură şi soare, dar nu se udau florile la ora 13.00-14.00 când afară sunt 30 de grade. Felicitări pentru spaţiile verzi", a spus Florin Ghiorghiţă, care a apreciat că ar trebui o gestiune mult mai eficientă a banilor publică, şi a recomandat ca aceste contracte să fie atribuite prin licitaţie şi nu prin achiziţie directă.

Viceprimarul Cosmin Andrei i-a răspuns consilierului local şi i-a spus că oraşul arată mult mai bine decât în anii anteriori.

“Oraşul arată bine, ţinând cont de toate condiţiile climatice, poate mai bine decât în ceilalţi ani, florile au fost înlocuite fără nicio cheltuială din partea municipalităţii, având o garanţie din partea frunizorului care se poate numi şi II (n.red. Întreprindere Individuală) că aşa prevede şi legislaţia. Preţul cel mai mic a câştigat iar eu consider că au dus la îndeplinire atribuţiile din caietul de sarcini"., a spus Cosmin Andrei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic specialist!

astăzi, 14:21

Spitalul Municipal Dorohoi organizează concurs pentru ocuparea unui post vacant de medic specialist, perioadă nedeterminată, specialitatea Gastroenterologie. Depunerea dosarelor de participare l...

Culesul de flori te poate lăsa fără bani în portofel!

astăzi, 14:08

În ziua de sâmbătă, ora 18:30, o persoană de sex feminin, care se deplasa pe strada 1 Decembrie din Botoșani, a fost observată prin intermediul camerelor de supraveghere cum smulgea d...

Decizie a Tribunalului Botoșani în cazul doctoriței acuzată că a luat șpagă de la aproape 300 de bolnavi de cancer: De ce a fost pusă în libertate!

astăzi, 13:32

Dacă decizia va rămâne definitivă, doctorița va fi eliberată și va reveni în penitenciar după ce copilul ei va împlini vârsta de un an. Găsită vinovată pentru 280 ...