Contrabandistul impuscat va depune plangere impotriva politistilor de frontiera!

Contrabandistul impuscat va depune plangere impotriva politistilor de frontiera!

 Vasilica Ciubotaru  Buna Ziua Iasi

Barbatul impuscat si batut de politisti de la Politia de Frontiera Botosani a fost operat ieri. Vasilica Ciubotaru, de 36 de ani, a fost supus unei interventii chirurgicale in Clinica Buco-Maxilo-Facila (BMF) din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iasi. Barbatul avea o fractura a osului de sub ochiul stang, iar medicii i-au readus osul in pozitia initiala, scrie Buna Ziua Iasi.

"La internare, bolnavul prezenta leziuni traumatice ale partilor moi oro-maxilo-faciala (plagi multiple), asociate cu leziuni osoase (fractura osului malar stang, cu infundare). I-am readus osul fracturat in pozitia anatomica", a declarat medicul primar chirurg Saad Hamwi. Barbatul a fost impuscat, prima oara, in hemitoracele stang, glontul a intrat prin spate si a iesit prin fata. A doua oara, a fost impuscat in hemitoracele drept, prin spate, si glontul a ramas localizat sub o coasta. Deocamdata, medicii de la clinica de chirurgie toracica de la spitalul de pneumoftiziologie au considerat ca nu este necesar sa extraga glontul. Starea de sanatate a pacientului este, acum, stabila.

Lovit dupa ce i s-au pus catusele

Vasilica Ciubotaru a lucrat timp de sapte ani, pana in anul 2007, ca sergent angajat, la Politia de Frontiera din Botosani. Luni seara, 21 septembrie, acesta se afla la volanul unui tractor in satul Cotul Muculinti, din comuna Cotusca, judetul Botosani. Dupa cum a povestit Vasilica Ciubotaru, la un moment dat, a inlemnit de spaima, deoarece asupra lui se trageau focuri de arma. Barbatul avea asupra sa 5.000 de pachete de tigari de contrabanda, pe care urma sa le comercializeze in sat.

Ciubotaru sustine ca nu a fost somat si, dupa ce s-au tras mai multe focuri de arma asupra sa si era ranit, b De asemenea, barbatul sustine ca, dupa ce i s-au pus catuse, a fost lovit cu patul armei peste obrazul stang si si-a pierdut cunostinta.

"Nu am fost somat. Dintr-odata m-am trezit ca asupra mea se trag focuri de arma. M-am ingrozit de spaima. Eu eram singur si in tractor aveam tigari din Republica Moldova, pe care urma sa le duc in sat. Am fost impuscat de doua ori in spate, dupa care mi-au pus catusele. Dupa ce am fost incatusat, mi-au tras cu un obiect, cred ca era patul armei, peste obrazul drept si nu mai stiu nimic. In timp ce imi puneau catusele, ma injurau. Eu eram chiar pe drumul din sat. Cred ca erau doi politisti, pentru ca nu i-am vazut la fata. Dupa ce voi fi externat, merg si depun plangere la politie, pentru ca am fost impuscat, fara sa fiu somat, si am fost lovit peste fata cu patul armei", a declarat Vasilica Ciubotaru pentru reporterii ieseni.

Politia de frontiera sustine ca barbatul nu a fost batut

Purtatorul de cuvant de la Politia de Frontiera Botosani sustine ca barbatul a fost somat verbal si cu focuri de avertisment, dar nu s-a oprit, dupa care s-a tras asupra sa, dar nu a fost lovit. "Din cercetari reiese ca Vasilica Ciubotaru a fost somat verbal si nu s-a oprit. Dupa aceea, s-au tras cateva focuri de arma in plan vertical si barbatul nu a vrut sa opreasca. Colegii mei, cand au vazut ca nu opreste, au tras asupra sa. El avea in tractor 5.000 de pachete de tigari de contrabanda. Fusese urmarit de cand incarca pachetele. Colegii mei au tras inspre tractor si nu a fost lovit. El a sarit din tractor si, apoi, a inceput sa alerge. Nu avea nici un sens sa il loveasca colegii mei. Dumnealui poate sa spuna ce vrea. Colegii mei au chemat ambulanta, pentru ca era ranit", a declarat inspector Minodora Racnea, purtator de cuvant la Politia de Frontiera Botosani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tragedie, noaptea trecută, la Suceava: Accident cumplit, doi tineri au murit pe loc! (Foto)

astăzi, 08:44
172

Tragedia s-a produs noaptea trecută. Doi bărbați au murit după ce au intrat cu un motoscuter într-un podeț într-un sat din județul Suceava.Potrivit ISU Suceava, echipajele au int...

Lovitură grea pentru FC Botoșani: Ce pedeapsă a primit Andone după meciul cu Dinamo!

astăzi, 08:34
119

Antrenorul FC Botoșani a primit două etape de suspendare după scandalul din meciul cu Dinamo.Antrenorul Bogdan Andone a fost nemulțumit de arbitrajul lui George Găman și a cedat nervos &icir...

A trecut la cele veșnice maica cea ”rugătoare și foarte râvnitoare” (Foto)

astăzi, 08:11
146

S-a stins Maica Epraxia, originară din Dorohoi, ”cea tare în credință și cu multă nădejde în Hristos Domnul”.Avea 83 de ani. A avut o viață frumoasă și înc...