Contac si Simirad, scuturile lui Basescu in Moldova!

Contac si Simirad, scuturile lui Basescu in Moldova!

 CONSTANTIN CONTAC  

"Candidatura domnului Traian Băsescu trebuie văzută ca fiind necesară"! Dupa socul provocat de botosaneanul Simirad la Iasi, un alt fost social-democrat isi anunta cu surle si trambite sustinerea pentru Traian Basescu la prezidentiale.

Ce au in comun Constantin Simirad si Constantin Contac? Conflictul cu Gheorghe Nichita, dorohoianul primar de Iasi si conducator PSD in judetul vecin, si, implicit, aversiunea politica fata de Geoana, pe care si unul si altul si-au manifestat-o cu diverse ocazii.

Insa sprijinul lor nu s-a indreptat catre Sorin Oprescu, despre care se spune ca ar reprezenta aripa veche din PSD, ci catre Traian Basescu.

Si Contac si Simirad au fost exclusi din PSD, Contac ramanand repede si fara functia din Consiliul Judetean, lucru care este foarte posibil sa se intample si cu Simirad, seful CJ Iasi, daca partidul ii va retrage sprijinul politic.

Cu toate acestea, Contac tine sa se delimiteze de PDL, partidul din spatele lui Basescu.

"Cred că susţinerea lui Traian Băsescu va fi un gest civic mai mult decât un gest politic, neavând nicio legătură cu PDL, partidul din care provine Traian Băsescu", scrie Contac pe blogul sau.

Credibil sau nu, sincer sau doar bine orientat politic, Contac isi motiveaza actiunea sa, despre care timpul va dezvalui, la timpul potrivit, rostul si intelesul.

"Consider o prioritate, mobilizarea totală pentru determinarea şi susţinerea candidaturii actualului Preşedinte al României, Traian Băsescu, cât şi pregătirea unui grup de 200-300 de independenţi pentru alegerile din 2012. Motivaţia acestei gândiri a rezultat din : -Experienţa în a-şi duce sarcinile la îndeplinire în activitatea sa ca fost lucrător în Ministerul Transporturilor. -Traian Băsescu este un om cu o dorinţă de schimbare în bine permanentă, gata pentru progres, modernizare, şanse egale. A demonstrat în repetate rânduri, în cei 5 ani de preşedinţie, că a venit cu foarte multe propuneri pentru realizarea obiectivelor de mai sus, dar care de fapt au fost blocate de către cei care au dirijat voturile. Unul din motivele personale de susţinere a actualului preşedinte este şi acela că am lucrat în acelaşi minister peste 20 de ani, la care se adaugă alţi 20, în paralel cu activitatea ministerului respectiv. Disciplina acestui minister a lăsat amprente puternice în comportamentul meu şi al lui, neputând accepta stări de lucruri de genul: indiferenţă, incompetenţă, indisciplină, santaj, lipsa responsabilităţii, lene, etc".

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

astăzi, 17:43

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

astăzi, 16:45

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...

Obiecte tradiționale expuse de Muzeul de Istorie din Botoșani la o expoziție din Craiova! (foto)

astăzi, 15:51

Muzeul Județean de Istorie din Botoșani a participat la vernisajul expoziției etnografice „Tehnici tradiționale de realizare a scoarțelor în România și Republica Moldova”...