Consiliul Judetean pregateste rezilierea contractului de inchiriere a spatiului in care functioneaza Sectia de Arta a Muzeului Judetean!

Consiliul Judetean pregateste rezilierea contractului de inchiriere a spatiului in care functioneaza Sectia de Arta a Muzeului Judetean!
Transferul Secţiei de Artă a Muzeului Judeţean se impune ca o necesitate, date fiind condiţiile în care funcţionează în prezent aceasta. Masura este necesara pentru indreptarea unei erori, neavand neaparat legatura cu criza economica si bugetul de care dispune în acest an Consiliul Judeţean.

Secţia de artă a fost redeschisă în aprilie 2008, într-un imobil ce aparţinea unei societăţi controlată, la acea dată, de un consilier judeţean PSD. Situat în Centrul Vechi, imobilul a fost reabilitat din fondurile Consiliului Judeţean.

In mod normal ar fi trebuit sa se adopte fie solutia de a se inchiria un spatiu care sa corespunda cerintelor, fie sa se procedeze la compensarea din chiria lunara a contravalorii lucrarilor de reabilitare.

La aceasta se adauga faptul că la data semnării contractului de închiriere acesta se afla în afara legii, dată fiind situaţia de incompatibilitate a consilierului – proprietar al clădirii (Elena Condrei, n.r.), precum si constatarea ca locatia nu a constituit o atracţie foarte mare pentru botoşăneni.

Cifrele arată că muzeul plăteşte 3.900 de lei pe lună pentru cei 250 de metri pătraţi, în timp ce vizitatorii care îi trec pragul sunt din ce în ce mai puţini. Aceasta şi pentru că zona centrului a intrat în reabilitare, iar secţia de arte este acum înconjurată de un şantier de proporţii ce reduce mult din atractivitatea unui astfel de obiectiv. 

Conducerea Consiliului Judeţean ia în calcul rezilierea contractului de închiriere a spaţiului din Centrul Vechi şi consideră că obiectele de valoare incontestabilă pot fi expuse şi în alte spaţii pentru a fi admirate de botoşăneni.

"Trebuie luată în calcul o mai bună gestionare a suprafeţelor Muzeului Judeţean, dar şi folosirea Galeriilor de artă Ştefan Luchian. Spaţiul a fost recent reabilitat, iar între expoziţiile tematice organizate aici se pot intercala perioade de expunere a obiectelor de artă din patrimoniul muzeului. În acest fel costurile financiare ale instituţiei se vor diminua, fără a fi afectaţi botoşănenii iubitori de frumos", este de părere Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean.

Problema spaţiului de expunere a Muzeului Judeţean se va putea rezolva şi prin proiectul transfrontalier depus de specialiştii CJ la Secretariatul Tehnic Comun al Programului Operaţional Comun de la Suceava. Vizând crearea de noi oportunităţi culturale între Botoşani şi Chişinău, proiectul îşi propune, printre altele, crearea din fonduri europene a unor noi spaţii de expunere în cadrul Muzeului Judeţean.

 

BIROUL DE PRESA AL CONSILIULUI JUDETEAN BOTOSANI

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
107

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
137

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
214

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...