Consiliile locale primesc undă verde să facă ce vor cu maidanezii - CUM COMENTATI?

Consiliile locale primesc undă verde să facă ce vor cu maidanezii - CUM COMENTATI?
Comisia de Administraţie a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil modificarea "Legii Marinescu", ceea ce presupune încredinţarea deciziei de eutanasiere a câinilor către consiliile locale. 

O parte din câinii comunitari au zilele numărate. Asta după ce Comisia pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic a dat aviz favorabil proiectului de modificare a Legii 9/2008 privind protecţia animalelor.

Parlamentarii spun că această modificare a legii privind protecţia animalelor 9/2008 este o soluţie mult mai bună, pentru că lasă primăriile să decidă ce să facă cu animalele fără stăpân şi pentru că dă posibilitatea iniţierii parteneriatelor cu ONG.

"Eu cred că soluţia este bună faţă de legea trecută. Am transferat responsabilitatea către consiliile locale, cu posibilitatea de sterilizare sau eutanasiere pentru animalele care stau mai mult în ţarcuri. Legea dă posibilitatea de iniţiere de parteneriate cu ong-uri. Consiliul Local în funcţie de banii pe care îi are va decide ce face cu câinii: fie îi sterilizează şi le găseşte stăpâni, fie îi eutanasiază după un anumit număr de zile, fie prelungeşte termenul în care îi ţine în ţarcuri. Decizia aparţine administraţiei locale", a declarat pentru REALITATEA.NET, deputatul PDL Zanfir Iorguş.

Pe cealaltă parte, organizaţiile de protecţia animalelor spun că modificarea legii dă undă verde uciderii în masă a maidanezilor. ONG-urile afirmă că soluţia cea mai potrivită este aceea de sterilizare şi returnare a câinilor în locul de unde au fost luaţi, întrucât uciderea câinilor va continua la nesfârşit, ei înmulţindu-se în continuare.

ONG-urile spun că modelul eutanasierii după 14 zile coincide cu vechiul model românesc, implementat în 2001 "şi eşuat lamentabil după 8 ani, sute de mii de animale ucise şi zeci de milioane de euro cheltuite".

De la Comisia de administraţie, proiectul de modificare a Legii Marinescu va intra în dezbaterea plenului. Urmează votul, iar dacă este promulgată, legea va merge la promulgare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
52

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
322

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
56

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...