Consilierii locali nu sunt de acord cu închirierea terenurilor de la Cornișa, înainte de finalizarea investiției

Consilierii locali nu au fost de acord ca terenurile de la Cornișa, ce vor fi puse la dispoziția agenților economici, să fie concesionate înainte de finalizarea investiției de la Parcul de agrement.

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de joi a fost și un proiect de hotărâre privind concesionarea a șase terenuri, cu suprafețe cuprinse între 100 și 300 de metri pătrați, către agenții economici care doresc să desfășoare activități comerciale odată cu deschiderea parcului, în special pe zona de alimentație publică.

Consilierul local Cătălin Alexa a fost unului dintre cei s-a împotrivit acestui proiect de hotărâre, spunând că se riscă ajungerea în aceeași situație ca la Teatrul Mihai Eminescu, aflat în plin proces de reabilitare. Grădina de vară de la Teatru a fost concesionată de un agent economic, dar până la finalizarea lucrărilor acesta nu poate desfășura activitate acolo.

“Am mai făcut chestiunea aceasta acum trei ani de zile, la Teatrul Mihai Eminescu. M-am opus și am aprobat condiționat acel proiect de hotărâre de Consiliu Local, concesiunea s-a făcut exact în același an. Sunt doi ani de când un agent economic din Botoșani a concesionat un bun, proprietate a municipiului Botoșani, și nu poate să îl exploateze. Acum suntem exact în aceeași situație, Parcul Cornișa este în construcție. Sunt vehiculate diverse termene de finalizare, în niciun caz mâine, sau poimânie, astfel ca cei care participă la licitație și plătesc o redevență să poată beneficia de acel bun. Cred că este bine să facem această concesiune după ce se vor finaliza lucrările de la Cornișa. În plus, amplasamentul este predat constructorului. Cum poți să faci o predare de amplasament deja predat?", a spus Cătălin Alexa.

Viceprimarul Cosmin Andrei a explicat de ce s-a propus acum un astfel de proiect de hotărâre.

“Cred că este bine să facem concesiunea acestor bunuri înainte de a se finaliza lucrările de la Cornișa pentru că cei care câștigă în urma licitației contractele pentru aceste amplasamente au nevoie de o autorizație de construcție care oricum durează o perioadă destul de mare de timp și să nu uităm că urmează sezonul rece. Măcar să creăm cadrul legal pentru agenții economici care doresc să își facă niște proiecte acolo, și aceste proiecte durează. Intenția a fost să îi ajutăm", a menționat edilul.

În ciuda argumentelor aduse de acesta, aleșii municipali au respins proiectul de hotărâre.

Potrivit proiectului de hotărâre, redevența de pornire la licitație era de 39,41 lei/mp/an. În proiect se mai specifica și că redevența se va plăti doar pe perioada de funcționare a obiectivelor, durata contractelor fiind de zece ani, cu posibilitate de prelungire. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Iftime ratează postul de prim-vicepreședinte PNL, dar se întoarce acasă cu o strângere de mână de la Nicușor Dan!

Saturday, 12 July 2025

Ilie Bolojan este oficial președintele Partidului Național Liberal, după ce a fost ales sâmbătă la congresul de partid. Pentru cele patru funcţii de prim-vicepreşedinte au fost î...

Clipe de groază pentru o bătrână: Atacată de un individ violent, salvată de o vecină care a ajuns apoi la spital!

Saturday, 12 July 2025

În cursul zilei de sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 31 de ani, din Dorohoi...

Antrenorul Farului, înaintea meciului cu FC Botoșani: ”Tot timpul echipa condusă de Leo Grozavu a avut spirit de luptă!” (Video)

Saturday, 12 July 2025

Farul Constanța începe sezonul 2025-2026 din Superliga pe terenul celor de la FC Botoșani. Partida este programată luni, 14 iulie, de la ora 19.00.  Acesta va fi primul meci oficial a...