Consilierii locali au redus perioada contractului de salubrizare în municipiul Botoșani! Vezi motivul!

Consilierii locali au redus perioada contractului de salubrizare în municipiul Botoșani! Vezi motivul!
Perioda de derulare a contractului de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare încheiat între Primăria Botoșani și societatea Urban Serv a fost diminuată, joi, printr-o Hotărâre a Consiliului Local.

Inițial, acest contract a fost încheiat pentru o perioadă de 10 ani, dar ANRSC a contestat legalitatea prelungirii contractului, pe motiv că termenul ar fi prea mare.

În aceste condiții, exista riscul ca începând cu luna iunie societatea Urban Serv să nu mai poată desfășura activitate, întrucât ANRSC a refuzat emiterea unei noi licențe. Pentru a nu se ajunge în această situație, Urban Serv a solicitat modificarea duratei contractului de salubrizare, de la 10 la 4 ani.

Consilierii locali au cerut explicații conducerea Urban Serv.

“În 2015 am votat prelungirea contractului și constat cu suprindere în mai 2016 că ce am întreprins noi la momentul respectiv nu este legal, mai mult Hotătârea de Consiliu Local este atacată de către Consiliul Concurenței. Riscăm pe data de 2 iunie să rămânem fără serviciu de salubritate în municipiul Botoșani, din ceea ce rezultă din raportul de specialitate", a spus Eugen Țurcanu.

Simion Drelciuc a dat asigurări că s-a respectat legislația atunci când a fost prelungit contractul.

“Afirmația de ilegalitate nu este corectă. Licența de operare pe care o avem are valabilitate până la data de 2 iunie 2016. Neînțelegerile cu ANRSC sunt plecate din luna august 2015, când pe baza prelungirii de 10 ani aprobată de Consiliul Local Botoșani ANRSC a avut un alt punct de vedere. În schimbul de adrese dintre Primăria Botoșani și ANRSC ca să poată să iasă din situația de neînțelegere, ANRSC a cerut un punct de vedere de la Consiliul Concurenței, nu a fost vorba de contestarea Hotărârii de Consiliu Local. Având în vedere că punctul de vedere scris de la Consiliul Concurenței durează foarte mult până va fi dat, în urma discuțiilor avute cu ANRSC am ajuns la concluzia că cea mai bună soluție, să nu ajungem în instanță noi ca și operator, este să reducem durata acelui contract la patru ani de zile", a afirmat Simion Drelciuc, directorul Urban Serv.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
2

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
30

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
197

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...