Consilier judetean: "De ce vrem sa umplem Botosaniul de paduchi sau alte boli prin intreruperea apei?"

Consilier judetean: "De ce vrem sa umplem Botosaniul de paduchi sau alte boli prin intreruperea apei?"
Consilierul judetean Verginel Vacariu a criticat masura luata de Nova Apaserv de debransare de la reteaua de alimentare cu apa a scarilor de bloc unde se inregistreaza debite.

Acesta a spus ca nu toti locatarii de pe o scara sunt rau-platnici si nu este corect sa sufere toti.

Consilierul PP-DD a adus in atentie si situatia botosanenilor plecati la munca in strainatate, care lipsesc din apartamente si cativa ani si cu toate acestea sunt pusi lunar la plata facturilor. Verginel Vacariu a mai adus in atentia Executivului CJ si faptul ca, daca o persoana vrea sa intrerupa apa pentru o anumita perioada de timp, i se cer o gramada de documente, nefiind suficienta doar o declaratie pe proprie raspundere.

"Consider masura abuziva, nedreapta, si nu toti cei carora li se intrerupe sunt rau-platnici sau nu toti cei care figureaza cu debite sunt rau-platinici. Salaratii de la Nova Apaserv nu verifica, nu opereaza in calculator daca nu exista o cerere de intrerupere a apei si oamenii figureaza cu debite. De ce nu se face chemare in instanta, ce fac juristii? In instanta nu au castig pentru ca atunci cand este solicitat omul vine si spune ca a fost plecat si castiga. De ce vrem sa umplem Botosaniul de paduchi sau alte boli prin intreruperea apei?", a spus Verginel Vacariu.

Presedintele Consiliului Judetean a precizat ca, la ora actuala, nicio scara de bloc din municipiul Botosani nu mai este debransata de la reteaua de alimentare cu apa, mentionand totusi ca masura luata pana acum de operatorul de apa a dat roade, in sensul in care o buna parte dintre datornici au achitat facturile.

"Astazi nu avem nicio scara de bloc intrerupta, doar daca sunt agenti individuali, la case, acolo e altceva. A fost o decizie a Nova Apaserv, au trimis somatii, am discutat si i-am rugat sa gaseasca alte modalitati si sa renunte la aceste debransari pana vor clarifica", a spus Florin Turcanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
805

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
380

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
106

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...