Conferinţa preoţilor din Protopopiatul Botoşani

Conferinţa preoţilor din Protopopiatul Botoşani

   Ziarul Lumina

Biserica Vovidenia din Botoşani a fost arhiplină ieri, când Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a săvârşit aici Sfânta Liturghie.

Din soborul de preoţi au făcut parte şi pr. Lucian Leonte, protopop al Protopopiatului Botoşani, şi pr. Bogdan Racu, referent în cadrul Sectorului Învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Iaşilor. La finalul slujbei, IPS Teofan a ţinut un cuvânt de învăţătură. A urmat conferinţa cu titlul "Preotul şi enoriaşii săi, apărători şi mărturisitori ai dreptei credinţe", susţinută de pr. Marius Babiuc de la parohia Siliştea, care a avut loc la sediul Protopopiatului Botoşani.

"După expunerea referatului, Părintele Mitropolit Teofan i-a invitat pe preoţi să intervină cu exemple din experienţe proprii, cu propuneri privind metode concrete de îmbunătăţire a relaţiei dintre preot şi credincioşi. În acelaşi timp s-a insistat pe aspectul prezenţei preotului în casa credincioşilor prin vizitele pastoral-misionare. Au fost foarte multe luări de cuvânt, Înalt Preasfinţitul răspunzând fiecărui preot în parte. Ne-am notat o gamă variată de lucruri pe care noi poate nu le-am aplicat sau asupra cărora va trebui să revenim pentru că sunt de actualitate şi impuse de relaţia de astăzi dintre preot şi credincioşi", ne-a relatat pr. protopop Lucian Leonte.

Întrunirea a continuat cu discutarea mai multor probleme administrative pe care preoţii le întâmpină în parohii, iar apoi s-au desfăşurat audienţele.

În după-amiaza zilei de ieri, Arhipăstorul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a efectuat vizite pastorale în parohiile Cătămăreşti Deal, Ipoteşti, Cătămăreşti Vale şi Stânceşti din Protopopiatul Botoşani, pentru a oferi sfântul antimis. (C. CIOFU)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
26

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
183

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
75

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...