Conferinta de închidere a proiectului “Supporting Centre for Cross-Border Business Environment - Training, Exhibition and Symposium”


 





În data de 27 martie 2015, la Botoșani, România, a avut  loc conferinta de închidere a proiectului “Supporting Centre for Cross-Border Business Environment - Training, Exhibition and Symposium (contract nr. MIS-ETC 1156) finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013. Valoarea totală a proiectului a fost de 1.763.632 EURO (7.826.452,09 lei). Valoarea totală a finanţării europene a proiectului a fost de 1.586.210,62 EURO (7.039.111,00 lei).

Obiectivul principal al proiectului este de a îmbunătăţi performanţele economice din zona de frontieră prin diversificarea şi modernizarea într-o manieră durabilă a economiei de frontieră şi îşi propune obţinerea următoarelor rezultate: construirea unui centru de instruire în Ialoveni, Republica Moldova; derularea de seminarii pe următoarele teme: management de proiect şi educaţie antreprenorială; două studii de piaţă (unul pentru piaţa din română şi unul pentru piaţa moldovenească) şi achiziţionarea de echipamente pentru dotarea centrului de instruire.

Grupul ţintă al proiectului a fost format din 20 de manageri din Republica Moldova (Chişinău şi Ialoveni) şi 20 manageri din judeţul Botoşani, România, reprezentanți de firme mici şi mijloci, şi 10 potenţiali viitor angajaţi ai centrului de afaceri.
Beneficiarii proiectului sunt reprezentaţi de comunitatea de afaceri din Republica Moldova şi România, în special întreprinderile mici şi mijlocii, aplicantul şi partenerii săi: Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Botoşani şi Asociatia pentru Integrare si Dezvoltare Comunitara Iaşi şi comunităţile locale din zonele vizate.
În ceea ce priveşte sustenabilitatea, centrul va putea fi pus la dispoziţia firmelor şi instituţiilor interesate pentru  organizare de activităţi de instruire; organizare de simpozioane, conferinţe, reuniuni naţionale şi internaţionale; organizare de târguri şi expoziţii.

Apropierea de Chişinău, cât şi poziţionarea Ialovenilor drept capitală a regiunii de Dezvoltare Centru din Republica Moldova, sunt oportunităţi pe termen lung care se doresc a fi valorificate.
Mai multe informaţii despre proiectele transfrontaliere de acest tip pot fi găsite pe pagina web www.ro-ua-md.net .

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi :
Carmen Panțiru
Manager local proiect
Tel 0040744434961, email: carmennarcis2000@yahoo.com

Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat şi co-finanţat de statele participante în program.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Orașul Flămânzi votează cu PSD pentru că un Guvern social-democrat este garanția creșterii pensiilor și salariilor și accesului tinerilor pe piața muncii (Foto)

astăzi, 15:30

PSD e singurul partid cu programe dedicate tinerilor și familiilor din diaspora care decid să se întoarcă în România și să se angajeze sau să-și deschidă o afacere. &bdquo...

Operatori interesați de modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public al municipiului Botoșani!

astăzi, 15:15

Proiectul se derulează prin Programul privind Sprijinirea Eficienței Energetice și a Gestionării Inteligente a Energiei în Infrastructura de Iluminat Public, desfășurat prin Ministerul Med...

Decizie istorică în România: Cine face noua numărătoare a voturilor la prezidențiale?

astăzi, 14:44

Curtea Constituțională a României a solicitat astăzi, 28 noiembrie 2024, Biroului Electoral Central renumărarea voturilor din toată țara. Decizia magistraților de la CCR a fost luată &ic...