Conferinta de închidere a proiectului “Supporting Centre for Cross-Border Business Environment - Training, Exhibition and Symposium”


 





În data de 27 martie 2015, la Botoșani, România, a avut  loc conferinta de închidere a proiectului “Supporting Centre for Cross-Border Business Environment - Training, Exhibition and Symposium (contract nr. MIS-ETC 1156) finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013. Valoarea totală a proiectului a fost de 1.763.632 EURO (7.826.452,09 lei). Valoarea totală a finanţării europene a proiectului a fost de 1.586.210,62 EURO (7.039.111,00 lei).

Obiectivul principal al proiectului este de a îmbunătăţi performanţele economice din zona de frontieră prin diversificarea şi modernizarea într-o manieră durabilă a economiei de frontieră şi îşi propune obţinerea următoarelor rezultate: construirea unui centru de instruire în Ialoveni, Republica Moldova; derularea de seminarii pe următoarele teme: management de proiect şi educaţie antreprenorială; două studii de piaţă (unul pentru piaţa din română şi unul pentru piaţa moldovenească) şi achiziţionarea de echipamente pentru dotarea centrului de instruire.

Grupul ţintă al proiectului a fost format din 20 de manageri din Republica Moldova (Chişinău şi Ialoveni) şi 20 manageri din judeţul Botoşani, România, reprezentanți de firme mici şi mijloci, şi 10 potenţiali viitor angajaţi ai centrului de afaceri.
Beneficiarii proiectului sunt reprezentaţi de comunitatea de afaceri din Republica Moldova şi România, în special întreprinderile mici şi mijlocii, aplicantul şi partenerii săi: Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Botoşani şi Asociatia pentru Integrare si Dezvoltare Comunitara Iaşi şi comunităţile locale din zonele vizate.
În ceea ce priveşte sustenabilitatea, centrul va putea fi pus la dispoziţia firmelor şi instituţiilor interesate pentru  organizare de activităţi de instruire; organizare de simpozioane, conferinţe, reuniuni naţionale şi internaţionale; organizare de târguri şi expoziţii.

Apropierea de Chişinău, cât şi poziţionarea Ialovenilor drept capitală a regiunii de Dezvoltare Centru din Republica Moldova, sunt oportunităţi pe termen lung care se doresc a fi valorificate.
Mai multe informaţii despre proiectele transfrontaliere de acest tip pot fi găsite pe pagina web www.ro-ua-md.net .

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi :
Carmen Panțiru
Manager local proiect
Tel 0040744434961, email: carmennarcis2000@yahoo.com

Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat şi co-finanţat de statele participante în program.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marele jaf al usturoiului: Cum au reușit hoții români să fure 1.000 de tone de usturoi din Spania!

astăzi, 10:11

Cei șase români sunt acuzați că au sustras aproape o mie de tone de usturoi din depozitele fermierilor spanioli din zona Cuenca. Scandalul numit ”marele jaf al usturoiului” a zgud...

Și-a reziliat contractul cu FC Botoșani: ”Mulțumim, Eduard Pap!”

astăzi, 09:51

FC Botoșani și portarul Eduard Pap au reziliat joi înțelegerea contractuală în condiții amiabile. În vârstă de 30 de ani, Eduard Pap a ajuns la FC Botoșani în v...

110 ani de la nașterea Patriarhului Teoctist, avea 13 ani când a intrat ca frate în Mănăstirea Vorona!

astăzi, 09:30

Patriarhul Teoctist Arăpașu (Toader Arăpașu) s-a născut la data de 7 februarie 1915 în satul Tocileni, Botoșani, din părinții Dumitru și Marghioala Arăpașu, ca al zecelea din cei unsp...