Conducerea CJ Botoşani, avertisment pentru consilieri: PSD va iniţia un proiect de hotărâre de schimbare a celor doi vicepreședinți ai ACL!

Conducerea CJ Botoşani, avertisment pentru consilieri: PSD va iniţia un proiect de hotărâre de schimbare a celor doi vicepreședinți ai ACL!
Echipa de conducere a Consiliului Județean Botoșani, prin președintele Florin Țurcanu și cei doi vicepreședinți, Gheorghe Sorescu, respectiv Cristian Achiței, roagă și avertizează consilierii județeni din cadrul Alianței Creștin- Liberale (ACL) și consilierii județeni care colaborează cu ACL să nu creadă în proiectele de hotărâre pe care PSD încearcă să le impună la nivelul acestei instituții.

Apelând la diverse tertipuri, grupul de consilieri județeni ai PSD dorește să-și atragă susținere pentru inițierea unui proiect de hotărâre de schimbare a celor doi vicepreședinți ai ACL. Atragem atenția că s-a ajuns până în punctul în care, prin promisiuni sau sub presiunea șantajului și a amenințărilor, inclusiv consilieri județeni PNL au fost obligați să semneze inițierea unui astfel de proiect de hotărâre. Ba mai mult, anumiți consilieri județeni care nu și-au dat acordul figurează ca semnatari ai proiectului de hotărâre inițiat de PSD pentru schimbarea vicepreședinților.

Este inadmisibil să se recurgă asemenea acțiuni pentru ca PSD să-și poată face jocurile politice și avertizăm că vom face toate demersurile legale pentru ca proiecte de hotărâre de acest fel, inițiate prin amenințări sau șantaj să nu ajungă în plenul Consiliului Județean.

Asigurăm cetățenii județului Botoșani că astfel de practici ilegale și imorale nu vor avea girul consilierilor județeni ACL, drept urmare, consilierii județeni liberali care sub anumite presiuni, au semnat proiectul de hotărâre ce se dorește a fi introdus de PSD pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean, își vor retrage luni opțiunea făcută, din respect pentru PNL.

Florin Țurcanu, Președinte al Consiliului Județean Botoșani
Gheorghe Sorescu, Vicepreședinte al Consiliului Județean Botoșani
Cristian Achiței, Vicepreședinte al Consiliului Județean Botoșani


COMUNICAT DE PRESĂ

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
123

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
475

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
186

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...