Condamnaţi la închisoare, după ce au obligat mai multe botoşănence să se prostitueze!

Mai mulţi botoşăneni care au obligat tinere să se prostitueze în Franţa şi Italia au fost condamnaţi de magistraţii Tribunalului Botoşani la aproape 25 de ani de închisoare.

Este vorba de şase persoane care au constituit o grupare infracţională organizată în traficul de minori, traficul de persoane şi proxenetism.

Cea mai mare pedeapsă, de şapte ani, o lună şi 10 zile de închisoare, a primit-o Daniel Tiberiu D, urmat de locotenentul său, Cătălin Z., care a primit cinci ani şi patru luni de detenţie.

Alţi doi complici, Jan Constantin A. şi Cătălin M., au fost condamnaţi la patru, respectiv trei ani de închisoare, iar Mihaela Gabriela Z. şi Elena A. au primit pedepse cu suspendare, dar vor trebui să presteze câte 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Totodată, instanţa a dispus confiscarea de la aceştia a mai multor sume în euro, dolari şi lei.

Potrivit anchetatorilor, gruparea a acţionat în perioada 2013-2014. Membrii acesteia ar fi racolat mai multe tinere, inclusiv minore, provenite din familii sărace, în scopul exploatării sexuale a acestora, atât pe teritoriul municipiului Botoşani, cât şi al Franţei şi Italiei. Gruparea a fost anihilată în martie 2014 de DIICOT.

Sentinţa pronunţaţă de magistraţii Tribunalului Botoşani nu este definitivă. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Sabrini Exclusive Diamonds - Ofertă Unică la bijuteriile cu Diamante Naturale (foto)

astăzi, 15:59

Cu toții am auzit că Diamantele Naturale sunt pentru totdeauna, dar puțini înțeleg pe deplin ce înseamnă acest lucru. Dincolo de strălucirea lor, diamantele naturale sunt simboluri u...

Tineri din Botoșani dispăruți fără urmă, după ce au plecat la muncă în Italia! (foto)

astăzi, 15:35

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea a doi tineri, de 29 și 23 de ani, ambii din municipiul Botoșani, care au părăsit în mod voluntar domiciliul, în dat...

Schimbare majoră pentru diplomele de absolvire emise de facultățile din întreaga țară!

astăzi, 14:00

În premieră, vor avea un element distinct care să le permită să fie mai vizibili și pentru angajatorii din străinătate. Este un pas extrem de important în procesul digitalizării. ...