Condamnat la închisoare pentru înșelăciune!

Condamnat la închisoare pentru înșelăciune!
Un brăilean trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani pentru înșelăciune a fost condamnat, marți, de judecătorii Tribunalului Botoșani la 13 ani de închisoare.

Vergil Leoacă, în vârstă de 64 de ani, a fost acuzat de anchetatori că în perioada 29 noiembrie 2007-31 ianuarie 2008, cu ajutorul a doi complici, atribuindu-si calitati fictive de reprezentanti ai unei societati de constructii din Botosani, a achizitionat marfuri in valoare totala de 165.266 lei de la mai multe societati comerciale din localitatile Barlad, Botosani, Pascani, Radauti, Buzau, Brasov si Brazi pentru achitarea carora au emis file cec fara acoperire in contul bancar.

In plus, cei trei au valorificat marfa fara ca veniturile realizate sa fie inregistrate in contabilitatea societatii sustragandu-se astfel de la plata obligatiilor fiscale catre bugetul de stat, cauzand un prejudiciu de peste 43.000 de lei.

Cei doi complici, care de asemenea au fost trimisi in judecata, Mircea Chihaia și Florin Udrea, au fost achitati.

Pe langa pedeapsa cu inchisoarea, Leoacă a fost obligat si la plata unor despagubiri catre firmele tepuite, si catre ANAF.

“Obligă pe inculpatul L.V. să plătească următoarele sume cu titlu de despăgubiri civile: -părţii civile Agenţia Naţională de Administrare Fiscală suma de 21.594 lei, la care se adaugă accesoriile prev. de Codul de procedură fiscală; -părţii civile SC Proconfort Emy SRL Botoşani suma de 27.800 lei; -părţii civile SC Tehnoactiv SRL Suceava suma de 6.918 lei; -părţii civile SC Gyony-Dya SRL Botoşani suma de 47.589 lei, actualizată la data plăţii; -părţii civile SC Sticla Impex SRL Buzău suma de 34.569,89 lei; -părţii civile SC Wash Emimar SRL Botoşani, prin lichidator, suma de 12.120 lei; -părţii civile SC Consmit SRL Bîrlad suma de 5.450 lei, la care se adaugă dobânda legală până la data plăţii; -părţii civile SC Cefin România SRL suma de 24.713 lei, la care se adaugă dobânda legală până la data plăţii. Respinge celelalte pretenţii civile formulate în cauză. La data rămânerii definitive a prezentei hotărâri se va comunica o copie după dispozitiv Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. În temeiul art.6 alin.11 din OG nr. 75/2001 republicată, dispune comunicarea unei copii a dispozitivului sentinţei la Administraţia Municipală a Finanţelor Publice Brăila, în termen de 15 zile de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti. Obligă pe inculpatul L.V. să plătească statului suma de 5.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare, din care onorariul avocatului din oficiu – 200 lei – se va avansa Baroului Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei", se arată pe site-ul Tribunalului Botoșani.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

astăzi, 22:34
46

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
319

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
466

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...