Concursul "Luceafarul" a continuat si duminica! Portariuc a fost alaturi de participanti - FOTO, VIDEO

Concursul "Luceafarul" a continuat si duminica! Portariuc a fost alaturi de participanti - FOTO, VIDEO
Concursul "Luceafarul", organizat de primarul municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc, a continuat si duminica dimineata.

Dupa ce sambata au fost ascultati aproximativ jumatate dintre concurenti, a venit randul ca si restul elevilor sa recite cel mai lung poem de dragoste, care are 98 de strofe.

Rand pe rand, cele patru comisii aflate la etajul III din Uvertura Mall i-au ascultat pe concurenti si i-au ajutat atunci cand au uitat cateva randuri.

Primarul Ovidiu Portariuc a fost si astazi alaturi de participanti, i-a urmarit cum recita si a stat de vorba cu ei.









Fratii Puiu au luat tabletele primarului

Duminica dimineata i-am intalnit la Uvertura Mall pe fratii Andrei si Ioan Puiu, in varsta de 10, respectiv 13 ani, care au venit decisi sa se intoarca acasa cu tabletele oferite de primar. Primul a intrat Andrei si in cateva minute a dus pana la sfarsit poemul scris de Mihai Eminescu. 



"Nu a fost foarte greu, dar trebuie sa ai o memorie destul de buna si sa intelegi poezia. Nu mi-a luat mult sa o invat, dar trebuie sa patrunzi in ea. Imi doresc tableta, dar pentru mine e mai importanta poezia decat tableta", a declarat Andrei Puiu. (foto sus)

In timp ce pustiul in varsta de 10 ani acorda probabil primul sau interviu, fratele sau se afla in fata comisiei (foto jos), supravegheat de la distanta de tatal sau, Constantin Puiu. 

"Imi permit sa le cumpar eu tablete, dar ei au fost atat de incantati de acest concurs si au vrut sa vina sa le castige singuri", a spus tatal celor doi baieti (foto jos).

Ioan Puiu a dus si el pana la capat poemul, iar miercuri, 15 ianuarie, va veni impreuna cu fratele sau mai mic pentru a-si lua premiile.















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
83

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
196

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
633

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...