Concursul municipal de şah "Cupa 1 Iunie" VEZI câştigătorii

Concursul municipal de şah "Cupa 1 Iunie" VEZI câştigătorii
De ziua lor, copiii şi-au "pus la încercare" inteligenţa, perspicacitatea şi prezenţa de spirit, în cadrul CONCURSULUI DE ŞAH "CUPA 1 IUNIE".

Primăria Botoşani, în parteneriat cu Palatul Copiilor Botoşani, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, Colegiul Naţional "A.T. Laurian" şi Asociaţia Judeţeană de Şah Botoşani, a organizat Concursul  municipal de şah "Cupa 1 Iunie".

Competiţia s-a desfăşurat în cantina Colegiului Naţional "A.T. Laurian" şi s-a bucurat de participarea a 70 de copii şi juniori cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani, din: Botosani, Băluşeni, Lunca, Vorona, Ştiubieni, Roma si Gorbăneşti.

Câştigătorii LOCULUI I, pe categorii de varsta, au fost:

-sub 8 ani baieti - Barbacaru Razvan - Gradinita nr.19 Botosani
-sub 10 ani fete - Bresug Ariana Bianca - Liceul de Artă "Stefan Luchian" Botosani
-sub 10 ani baieti - Alexoaie Antonio - Scoala gimnazială Roma
-sub 12 ani fete - Zoitanu Ioana - Scoala gimnaziala nr.10 Botosani
-sub 12 ani baieti - Bresug Alexandru Andrei - C.N."M.Eminescu" Botosani
-sub 14 ani fete - Zoitanu Irina - Scoala gimnaziala nr.10 Botosani
-sub 14 ani baieti - Ilie Costin Daniel - Scoala gimnaziala nr.1 Stiubieni
-sub 16 ani fete - Pasparan Bianca Cosmina - C.N." A.T.Laurian" Botosani
-sub 16 ani baieti - Leonte Dan - C.N. "M.Eminescu" Botosani
-sub 18 ani fete - Popovici Stefania - C.N."A.T.Laurian" Botosani
-sub 18 ani baieti - Melinte Razvan - C.N."A.T.Laurian" Botosani

Acţiunea s-a bucurat de susţinerea deputatului Mihai Baltă – Maestru al Sahului, care a transmis copiilor mesajul: "Vă felicit cu ocazia zilei de 1 iunie. Vă doresc ca lumea magică a sahului sa va aducă bucurie în suflet. Gens una sumus (Suntem o familie)", dar si a deputatului Andrei Dolineaschi, care a transmis participantilor următorul mesaj: "Apreciez această iniţiativă, mai ales că jocul de şah a captivat mintea umană încă din antichitate. De ce ar trebui să joace copiii şah? Deoarece contribuie la cresterea coeficientului de inteligenta, la dezvoltarea logicii. Jocul de şah încurajează gândirea critică, creativă şi originală, ajutându-i pe cei mici să obţină rezultate mai bune la examenele şcolare. Încurajez toţi părinţii să-şi îndrume copiii către acest joc".
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
203

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
326

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
118

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...