Concursul de CV-uri pentru ocuparea posturilor vacante a transformat Nova Apaserv în enclavă liberală

Concursul de CV-uri pentru ocuparea posturilor vacante a transformat Nova Apaserv în enclavă liberală
Concursul organizat în urmă cu o lună de Nova Apaserv Botoşani pentru ocuparea a 64 de posturi proaspăt înfiinţate încă stârneşte ecouri, gurile rele arătând că operatorul de apă a devenit treptat- treptat o "enclavă liberală".

Zvonurile sunt întărite şi de faptul că una din funcţiile scoase la concurs, de inspector SSM (Sănătate şi Securitate în Muncă) a fost ocupat de Stelian Pleşca, secretarul executiv al organizaţiei judeţene a PNL.


Asta după ce liberalul a ocupat, pe rând, funcţia de şef al Autorităţii Rutiere Române (până în ianuarie 2014, imediat după ce PNL s-a retras din guvernarea USL, n.r.), apoi funcţia de şef al Centrului rezidenţial pentru persoane adulte cu handicap de la Stăuceni, aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, până în iulie 2015, când lipsa studiilor de specialitate au impus schimbarea sa din funcţie.

Se pare însă că studiile sale sunt potrivite postului pe care îl ocupă în prezent, după cum spune Gabriel Cârlan, managerul general al Nova Apaserv.


"Omul a lucrat la Protecţia Copilului, are experienţă, nu văd un favor. Eu mă bucur că am găsit om care se pricepe. Am opt şantiere deschise, am activitate curentă, cu gropi, cu şanţuri, nu se putea ca un singur om să acopere toate şantierele şi eu să stau relaxat. Până la urmă eu răspuns de siguranţa lor, chiar dacă am predat constructorului. Nu văd nicio problemă aici", susţine Gabriel Cârlan.

Cât despre comentariile din "piaţă", managerul Nova Apaserv nu pare deranjat.

"Am avut în jur de 1.500 de CV-uri depuse. Era normal să apară discuţii, nu poţi mulţumi pe toată lumea", susţine Cârlan.

Încă de la momentul declanşării selecţiei de CV-uri pentru ocuparea celor 64 de posturi vacante s-au făcătu auzite comentarii potrivit cărora aşa numita selecţie era doar o acoperire pentru că posturile fuseseră deja ocupate. Altfel nu s-ar fi putut explica motivul pentru care pe 15 decembrie, în a doua zi a perioadei de încrieri deja se semnaseră contracte de muncă şi fişe de "protecţie a muncii".

 

Spune-ne opinia ta