Concurs interjudețean și conferință de matematică, în weekend, la Botoșani

Concurs interjudețean și conferință de matematică, în weekend, la Botoșani

În perioada 13 - 15 mai 2022, la Botoșani, se desfășoară a XX-a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică „Dimitrie Pompeiu" și Conferința Națională de Matematică „Octav Onicescu”.

Concursul Interjudețean de Matematică „Dimitrie Pompeiu”, dedicat elevilor din clasele III - XI, este organizat de Filiala Botoșani a Societății de Științe Matematice din România în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, Primăria Municipiului Botoșani, Consiliul Județean (CJ) din Botoșani, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Național „A. T. Laurian” și Școala Gimnazială nr. 17 din Botoșani.

Președintele concursului va fi prof. univ. dr. Radu Gologan, de la Universitatea Politehnică din București, în timp ce Președinte de Onoare va fi cunoscutul prof. Artur Bălăucă, inițiatorul concursului.

Proba va avea loc în ziua de sâmbătă, 14 mai, începând cu ora 09:00, la Școala Gimnazială nr. 17 din Botoșani. Prezența elevilor în sălile de concurs va fi permisă începând cu ora 08:30. Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 15 mai, începând cu ora 10:00, în Aula Magna a Colegiului Național „A. T. Laurian”.

Totodată, cu prilejul împlinirii a 130 de ani de la nașterea, pe meleagurile botoșănene, a matematicianului Octav Onicescu (20 august 1892 - 19 august 1983), Filiala Botoșani a Societății de Științe Matematice din România va organiza Conferința Națională de Matematică „Acad. Octav Onicescu".

Lucrările acestuia se vor desfășura în ziua de 14 mai, începând cu ora 10:00, în Aula Magna a Colegiului Național „A. T. Laurian.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Accident produs pe fondul alcoolului din sânge

astăzi, 15:00
377

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dorohoi au fost sesizați prin apel 112, în cursul zilei de duminică, de producerea unui accident rutier pe Drumul Județean DJ 292, în loca...

Bărbat prins drogat la volanul unei mașini neînmatriculate, după ce a încercat să fugă de polițiști

astăzi, 14:03
266

La data de 2 iulie 2022, polițiștii din cadrul Biroului Rutier în timp ce se aflau pe Calea Națională, acționând în cadrul raziei organizată pentru prevenirea accidentelor ruti...

Tânăr prins cu droguri într-un local din Botoșani

astăzi, 13:42
716

În cursul zilei de sâmbătă, în incinta unui local public de pe strada Cuza Vodă, din municipiul Botoșani, câinele polițist din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră di...