Concurs inedit pe Pietonalul Unirii! VEZI despre ce este vorba-FOTO

Concurs inedit pe Pietonalul Unirii! VEZI despre ce este vorba-FOTO
Peste 450 de elevi, de la mai multe unităţi de învăţământ din Botoşani, s-au întrecut, marţi, pe Pietonalul Unirii, într-un concurs de mozaic din capace de PET-uri.

Plini de imaginaţie, copiii au reuşit să realizeze adevărate opere de artă din cele peste 300.000 de capace de PET-uri pe care le-au avut la dispoziţie.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean, în cadrul proiectului privind managementul integrat al deşeurilor în judeţul Botoşani.









“Esenţa campaniei este dincolo de mesajul de conştientizare. Are şi o componentă foarte practică, în senul că toate PET-urile care se transportă ori pentru reciclare, ori pentru rampa de gunoi, chiar dacă nu se colectează selectiv, dacă se comprimă în maşinile de gunoi fără capac, se obţine o comprimare de aproximativ şapte-opt ori mai mare decât dacă ar sta capacul pe ele. Datorită faptului că noi avem aproape 300.000 de capace, înseamnă că în judeţul Botoşani au făcut mai puţin de 20 de curse de maşini de gunoi“, a spus Korosfoy Sawdor, organizator.

La finalul concursului, în funcţie de mărimea mozaicului, a esteticii şi a mesajului de mediu pe care îl transmit, copiii au fost premiaţi.

Cei de pe locul I vor primi câte o bicicletă, pentru fiecare membru al echipei, pentru două categorii, respetiv clasele I-IV şi V-VIII.

Toţi copiii vor fi însă răsplătiţi cu diplome, tricouri şi şepci.

“Îmi place faptul că există foarte mult interes şi există o preocupare foarte intensă din partea copiilor. Mă bucur cu atât mai mult cu cât sunt principalul vinovat pentru ceea ce se petrece pe Pietonalul Unirii, pentru că acţiunea aceasta face parte din proiectul nostru de mediu pentru salubritatea judeţului. Noi derulăm în condiţii foarte bune acest proiect şi aş spune, raportat la ceea ce se întâmplă în alte judeţe ale ţării, stăm mai bine şi lucru acesta nu poate decât să ne încânte“, a spus Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean.

















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
153

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
224

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
784

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...