Concurs de poezie, organizat de Ministerul Afacerilor Interne

Concurs de poezie, organizat de Ministerul Afacerilor Interne
Centrul Cultural al MAI desfășoară în perioada aprilie-mai 2015 cea de-a XXII-a ediție a Concursului național de poezie "Copiii României creează", derulat sub egida campaniei educaționale Carte-fereastră către cunoaștere.

Concursul este structurat pe două etape, din care prima va avea loc la nivelul inspectoratelor județene de poliție și se adresează tuturor copiilor din țară, pe categorii de vârstă, respectiv 8-11 ani și 12-16 ani.

Proba de concurs constă în compunerea de poezii, având ca temă Primăvara-anotimp al renașterii.

Etapa I se desfășoară la nivel județean, unde concurenții pot participa cu maxim 3 poezii. Fiecare lucrare va avea menționate pe verso următoarele date: numele instituției școlare, numele și prenumele concurentului,vârsta, clasa, adresa de domiciliu, localitatea, județul, respectiv numele profesorului responsabil din partea școlii, adresa de contact și numărul de telefon.

Etapa a II-a se va desfășura la Centrul Cultural al MAI-str. Mihai Vodă nr. 17, sector 5 București, în perioada 25-27 mai 2015, când va avea loc jurizarea poeziilor, urmând ca în data de 28 mai să fie anunțate rezultatele finale și transmise către structurile teritoriale. Concurenții calificați pentru etapa a II-a pot participa cu maxim 5 poezii, redactate în format A4, la 1,5 rânduri.

Lucrările vor fi transmise Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani- Biroul de presă, până la data de 15 mai 2015, pe adresa de email maria.carp@bt.politiaromana.ro.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
16

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
63

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
87

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...