Concurs de admitere la INM: Doar 72 din cei peste 3000 de candidati au obtinut note de trecere! - VEZI LISTA

Concurs de admitere la INM: Doar 72 din cei peste 3000 de candidati au obtinut note de trecere! - VEZI LISTA
Institutul National al Magistraturii (INM) a publicat rezultatele obtinute la proba scrisa a concursului de admitere la INM, doar 72 de persoane din cele peste 3000 inscrise obtinand note mai mari de 7,00.

Concursul se organizeaza pentru ocuparea unui numar de 200 de locuri de auditori de justitie. Candidatii nemultumiti de rezultate pot depune contestatii in 48 de ore de la afisarea notelor.

Prima etapa a concursului a constat in verificarea cunostintelor juridice prin sustinerea unei probe eliminatorii, tip grila, cu 100 de intrebari, cate 25 pentru fiecare din urmatoarele materii:
- drept civil
- drept procesual civil
- drept penal
- drept procesual penal

Lucrarile se noteaza cu admis sau respins, in functie de punctajul obtinut de candidat. La testul grila, fiecare raspuns corect valoreaza un punct. Sunt declarati admisi, in etapa a II-a, candidatii care au obtinut cel putin 70 de puncte, echivalentul notei 7,00.

A doua etapa va consta in sustinerea a doua probe:
- un test de verificare a rationamentului logic, prin rezolvarea unui test grila care cuprinde 100 de intrebari la care se puncteaza raspunsurile si 20 de intrebari supuse pretestarii in conditii de concurs, ale caror raspunsuri nu se puncteaza;
- un interviu constand in chestionarea orala a candidatilor in scopul identificarii aptitudinilor, motivatiilor si elementelor de etica specifice profesiei de magistrat.

Nota obtinuta la concurs reprezinta suma notelor de la fiecare dintre cele trei probe, calculata in raport cu urmatoarea pondere:
- 75% nota de la proba scrisa de verificare a cunostintelor juridice
- 15% proba de verificare a rationamentului logic
- 10% interviul

Pentru a fi admisi la INM, candidatii trebuie sa obtina cel putin nota 7, clasificarea candidatilor urmand a se face in ordinea descrescatoare a notelor.

Departajarea candidatilor cu note egale se face in ordinea descrescatoare a notelor obtinute la cele 3 prbe de concurs, in ordinea sustinerii acestora. (avocatnet.ro)

Rezultatele obtinute de candidati pot fi consultate AICI.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
47

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
87

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
60

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...