Concert umanitar pentru copiii cu autism din Botosani! FOTO, VIDEO

Oameni pentru oameni, emotie, daruire, lacrimi, bucuria lucrului impreuna, generozitate. Sunt cateva dintre cuvintele care caracterizeaza evenimentul pe care Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism din judetul Botosani l-a organizat, joi seara, in Sala Mihai Eminescu a Hotelului Rapsodia: Spectacolul caritabil "Suflet pentru suflet".

Politicieni, oameni de afaceri, sefi de institutii si oameni simpli au participat la acest eveniment, fiecare plătind o invitaţie cu valoare de 100 lei, bani ce reprezinta donatie in contul Asociatiei, sumele fiind destinate tratamentelor si cooptarii de specialisti pentru copiii cu autism din judetul Botosani.

Au fost alaturi de copii Mirel Manea Orchestra, Rapsozii Botosanilor, Ansamblul Folcloric Margineanca, Clubul Modas, Corul Nektarios, Silviu Murariu, Viviana Sposub si trupa Live Loud, care au cantat si au dansat pentru micuti. De departe, insa, cel mai frumos moment, care i-a emotionat pana la lacrimi pe cei prezenti, a fost atunci cand copiii care sufera de autism au oferit un spectacol inedit cu cantece si poezii.

Autismul este tulburarea centrala din cadrul unui intreg spectru de tulburari de dezvoltare, cunoscut sub numele de TSA - tulburari din spectrul autism. 

Pentru tratamentul copiilor si imbunatatirea vietii acestora, este nevoie de o munca uriasa, copiii depinzand de specialisti, psihologi, educatori profesionisti, care depun eforturi zilnic pentru ca micutii sa deprinda lucrurile elementare.

Sufletul acestei actiuni a fost Gabriela Ivan, presedinta Asociatiei Parintilor Copiilor cu Autism, ea insasi parinte al unui copil diagnosticat cu autism, dar si a unuia suferind de paralizie cerebrala. Din propria experienta, Gabriela Ivan a inteles ca prima sansa la viata a micutilor vine din partea parintilor, care trebuie sa constientizeze gravitatea diagnosticului si sa apeleze cat mai devreme la specialisti, timpul fiind un factor extrem de important in evolutia copilului cu autism.

Alaturi de presedinta Asociatiei, alti zeci de parinti s-au implicat in organizarea unui eveniment care a dovedit ca in Botosani exista oameni de suflet, sensibili la suferintele aproapelui.

Vezi si GABRIELA IVAN, Alexandru si Adrian: Sa nu intoarcem spatele VIETII

Este important de retinut faptul ca Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism îşi propune lucruri clare, extrem de necesare în a oferi o viaţă mai bună copiilor cu autism, printre care:
-să organizeze conferinţe, seminarii, dezbateri, ateliere de lucru sau alte tipuri de întâlniri care să aibă ca scop promovarea şi atingerea obiectivelor asociaţiei;
-să promoveze şi să faciliteze accesul la diagnostic şi evaluare corecte şi cât mai de timpuriu posibil;
-să promoveze toate tipurile de cercetare şi, mai ales, cele referitoare la diagnosticarea şi intervenţia precoce;
-Realizarea unui screening la nivelul județului pentru a avea o imagine cât mai clară asupra numărului de copii diagnosticați cu TSA, în vederea includerii acestora în programe recuperatorii;
-Recrutarea de specialiști (psihologi, psihopedagogi, logopezi, educatori specializați, pedagogi de recuperare, kinetoterapeuți) și formarea acestora în terapii recuperatorii specifice TSA, prin intermediul organizațiilor profesionale acreditate;
-Deplasarea echipelor de specialiști în teritoriu pentru a evalua copiii și a le acorda asistență de specialitate;
-Susținerea materială a familiilor aflate în dificultate pentru a putea prezenta copiii la centrul de autism;
-Grupuri de suport pentru părinții copiilor cu autism;
-Înființarea și dotarea corespunzătoare a unei școli pentru copiii cu TSA, având în vedere dificultățile pe care le întâmpină în școlile de masă și reticența celorlalți copii și a părinților lor.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...