Concediile medicale s-au redus cu 59%, fata de anul trecut!

Concediile medicale s-au redus cu 59%, fata de anul trecut!
Din raportul de activitate al Casei de Asigurari de Sanatate Botosani, prezentat marti de Rodica Hutuleac, directorul CAS Botosani, in cadrul Colegiului Prefectural, rezulta o scadere semnificativa in acest an a eliberarii certificatelor pentru concedii medicale, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, de la 4001 in luna iulie 2009, s-a ajuns  la 1658 in luna iulie 2010, fiind vorba de o reducere de 59%  a numarului de certificate eliberate.

Potrivit raportului prezentat de Rodica Hutuleac, in perioada ianuarie-august 2010 au fost verificati 157 de medici privind modul de eliberare a certificatelor de concediu medical si au fost sanctionati 14 medici cu amenzi contraventionale de 5000 lei, in timp ce patru medici au fost sanctionati cu avertisment.

"Verificarile efectuate de catre CAS Botosani cu privire la modul de eliberare a certificateor de concediu medical de catre furnizorii de servicii medicale au avut rezultate semnificative in ceea ce priveste reducerea numarului de certificate de concediu medical eliberate in perioada imediata controlului, de la 4001 in luna iulie 2009, la 1658 in luna iulie 2010, corespunzator unei reduceri de 59% a numarului de certificate eliberate", a precizat dr. Rodica Hutuleac, directorul CAS Botosani.

Prefectul judetului, Cristian Roman, a transmis sefei de la CAS Botosani sa supravegheze in continuare medicii de familie cu privire la modul de eliberare a acestor certificate pentru concediile medicale.

"Se vede ca botosanenii sunt din ce in ce mai sanatosi. Tinand cont de ceea ce s-a intamplat, va rog sa tineti aproape de medicii de familie si de modul cum ei trebuie sa gestioneze aceasta problema. E mult mai ieftin sa ne tratam initial la un medic de familie, decat in spitale sau in Ambulatoriu", a spus Cristian Roman, prefectul Cristian Roman.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de prevenție organizate de polițiștii din Botoșani în „Săptămâna prevenirii criminalității”!

astăzi, 15:14
15

Prin activitățile desfășurate, organizatorii își propun ca mesajul lor să ajungă la cât mai mulți cetățeni, în scopul de a conștientiza atât necesitatea adoptării u...

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
52

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...

Ce se întâmplă dacă aparatele de reciclare nu funcționează, declarația ministrului Mediului!

astăzi, 13:26
101

Potrivit Hotărârii de Guvern 1.074/2021, magazinele sunt obligate să ofere posibilitatea consumatorilor să returneze ambalajul SGR pentru a primi înapoi valoarea garanției, indiferent ...