AVERTISMENT E.ON: Izolarea termica gresita poate duce la tragedii

Pentru a preveni producerea unor accidente, E.ON Gaz anunta ca reabilitarea termica a constructiilor necesita obtinerea in prealabil a unui aviz tehnic din partea E.ON Gaz Distributie, in care sunt specificate conditiile tehnice care trebuie respectate in privinta amplasarii instalatiilor de utilizare a gazelor naturale.

Specialistii E.ON Gaz ii sfatuiesc pe locatari sa verifice daca in urma termoizolarii blocurilor instalatiile de gaz au ramas la vedere, in spatii ventilate si cu acces permanent, dupa ce specialistii E.ON Gaz Distributie au constatat ca in anumite cazuri instalatiile de gaze naturale ale blocurilor au fost afectate de aceste lucrari de termoizolare, existind astfel un potential pericol de producere de evenimente nedorite.

Conform Normelor Tehnice pentru proiectarea si executarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale, instalatiile de utilizare trebuie sa fie amplasate la vedere, in spatii uscate, ventilate si cu acces permanent, astfel incot sa fie posibila verificarea acestora de catre specialistii in domeniu.

In cazul in care reabilitarea termica a constructiilor este realizata fara aviz din partea companiei si/sau fara respectarea normelor tehnice din domeniul gazelor naturale, compania este nevoita sa aplice masurile legale, care prevad inclusiv sistarea alimentarii cu gaze naturale a imobilelor respective, transmite E.ON Gaz.

"Pentru evitarea unor astfel de situatii, E.ON Gaz Distributie solicita tuturor factorilor implicati in lucrari de reabilitare termica a cladirilor sa respecte conditiile tehnice de realizare a acestora", se mai precizeaza in comunicatul companiei. 
 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
31

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
28

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
26

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...