Concedieri la bugetari. Ministrul de Finanțe: neprofesioniștii, leneșii, cei promovați în funcții pe criterii politice, vor pleca!

Concedieri la bugetari. Ministrul de Finanțe: neprofesioniștii, leneșii, cei promovați în funcții pe criterii politice, vor pleca!

Se anunță restructurări în aparatul guvernamental! Reducerile de personal vor fi făcute doar după un audit serios, avertizează ministrul de Finanțe.

Fiecare minister va face un audit în perioadă următoare, pentru a vedea dacă aparatul actual este supradimensionat și pentru a evalua cum își face treabă fiecare angajat, a declarat, sambătă, Florin Citu, ministrul Finanțelor Publice.

“Avem 16 ministere din 24 câte erau înainte. Fiecare minister trebuie să facă un audit, să vadă ce se întâmplă în interior, să vadă dacă aparatul este supradimensionat, o analiză cum își face fiecare treaba etc. Vom vedea care este rezultatul acestei analize”, a spus ministrul Finanțelor la un post TV.

El a precizat că premierul a solicitat auditurile și, în funcție de ele, se va luă decizia dacă vor fi ajustări de personal.  “În curând va apărea și această reorganizare”, a adăugat oficialul guvernamental.

Ministrul Finanțelor a reiterat faptul că există multe funcții ocupate pe alte criterii decât cele profesionale, iar acest lucru trebuie să înceteze.

“Am spus tot timpul: cei care sunt neprofesioniști, leneșii, cei promovați în funcții pe criterii politice, acolo sigur se va umblă. Asta nu inseamnă disponibilizări, înseamnă o reparare a situației, pentru că au fost populate foarte multe funcții cu politruci și asta nu mai poate să continue”, a precizat Citu.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
765

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
73

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
298

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...