COMUNICAT PSD: Sondaj în judeţul Botoşani - Traian Băsescu pierde 2% din cauza lui Constantin Conţac

În al doilea tur de scrutin, dacă se vor califica Mircea Geoană şi Traian Băsescu, candidatul Alianţei PSD+PC ar obţine 65,4%, iar cel susţinut de PD-L numai 34,6%. De notat că din cei care l-ar prefera pe Mircea Geoană, 72,6% spun că l-ar vota pentru că au mai multă încredere în el, în timp ce 27,4% afirmă că nu ar vrea să câştige Traian Băsescu.

Un scor similar s-ar înregistra şi în cazul unei finale între Crin Antonescu şi Traian Băsescu. Candidatul PNL ar obţine 64,3%, în timp ce actualul preşedinte ar fi votat de doar  35,7%.
La întrebarea "Pe care dintre următorii candidaţi NU l-aţi vota în nicio situaţie?" (cu posibilitatea unui răspuns multiplu), 53,9% dintre botoşăneni au spus că nu l-ar vota pe Traian Băsescu, 41,9% nu l-ar vota pe Kelemen Hunor, 33,8% nu l-ar vota pe Gigi Becali, 33,3% pe Vadim Tudor, 20,3% pe Mircea Geoană, 17,9% nu l-ar vota pe Sorin Oprescu, iar 17,8% nu i-ar acorda votul lui Crin Antonescu în nicio situaţie.

Referitor la actuala criză guvernamentală, 42,9% dintre respondenţi spun că Traian Băsescu este principalul responsabil pentru întârzierea numirii unui nou guvern, în timp ce numai 24,4% afirmă că această responsabilitate revine majorităţii parlamentare care îl susţine pe primarul Sibiului, Klaus Johannis, pentru funcţia de premier. Există însă un procent semnificativ de 32,7% potrivit căruia ambele tabere sunt în egală măsură responsabile de actuala criză guvernamentală.

68,4% dintre respondenţi au declarat că nu au auzit de decizia fostului preşedinte al PSD Botoşani, Constantin Conţac, de a-l susţine pe Traian Băsescu. În schimb, 26,8% spun că au aflat acest lucru, dar nu şi-au schimbat opţiunea electorală, 1,6% afirmă că în urma acestui semnal s-au hotărât să voteze cu Traian Băsescu, iar 3,6% au admis că opţiunea lui Conţac i-a determinat să nu mai voteze cu actualul preşedinte.

Aşadar, rezultă că Traian Băsescu a pierdut 2% pe Botoşani, ca urmare alăturării lui Constantin Conţac la grupul susţinătorilor preşedintelui.

Studiul a analizat şi ipoteza fraudării alegerilor. La întrebarea "Care dintre competitorii electorali este cel mai predispus să fraudeze alegerile?", cei care s-au pronunţat au indicat următoarea proporţie: 63,4% PD-L, 14,0% PSD, 4,7% UDMR, 2,6% PNL, 2,3% PNG şi 2,1% PRM.

La întrebarea "Cu cine vor vota botoşănenii la alegerile prezidenţiale care vor avea loc peste puţin timp, pe 22 noiembrie", rezultatetele au fost următoarele: Mircea Geoană – 36,0%, Traian Băsescu – 24,3%, Crin Antonescu – 21,2%, Vadim Tudor – 7,3%, Sorin Oprescu 6,9%, Gigi Becali – 3,8%, alţii – 0,5%.

Sondajul a fost efectuat pe un eşantion de 1.063 persoane, cu vărsta +18, domiciliul în judeţul Botoşani. Marja de eroare +-3%, la o probabilitate de garantare a rezultatelor de 95%. Realizat în perioada 13-16 noiembrie 2009, de Piar Media Consulting, la comanda PSD Botoşani. Metoda de colectare a datelor: interviu la domiciliu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
16

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
55

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
265

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...