COMUNICAT PSD Botosani: PD-L a dat mită electorală

Organizaţia PSD Botoşani anunţă că a obţinut probe că, în cursul serii din 03 decembrie 2009, reprezentanţii Partidului Democrat Liberal din Botoşani au oferit mită electorală pentru a-i determina pe alegători să voteze cu Traian Băsescu la alegerile pentru Preşedintele României.

Potrivit informaţiilor obţinute de PSD Botoşani, în mai multe localităţi din judeţ, reprezentanţii PD-L au oferit pachete constând în următoarele produse: 1 Kg orez, 1 franzelă, 1 sticlă de suc şi 1 litru de ulei de floarea soarelui. Pachetele erau date în schimbul promisiunii alegătorului că va vota cu Traian Băsescu.

"Subsemnata ……………… declar că în data de 03.12.2009 am primit mită electorală în valoare de 1 Kg de orez, 1 l ulei, 1 sticlă suc şi 1 pâine, pentru a vota Băsescu. Seria de buletin ……….. CNP ………………, Telefon………………", se arată într-o declaraţie a unei femei din Municipiul Botoşani.

"Subsemnata …………… în data de 03-12-2009, în jurul orei 17:00 am primit de la P.D.L. un kilogram de orez, o sticlă de suc, 1 franzelă şi o sticlă de ulei ca să îl votez pe Băsescu. CNP …………….., .Telefon ……………, Seria …………", se relatează într-o altă declaraţie a unei alte persoane din Municipiul Botoşani.


(Datele personale ale persoanelor de mai sus nu sunt date publicităţii pentru a asigura protecţia acestora)


PSD Botoşani avertizează că Poliţia şi alte organe de anchetă vor începe o investigaţie pe scară largă la nivelul judeţului, fiind indicat ca persoanele care primit astfel de pachete din partea PD-L să le declare cât mai urgent la Poliţie, pentru a evita consecinţele Legii 370/2004 potrivit căreia primirea de mită electorală se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. "Decât să fie identificaţi de organele de anchetă, este mai corect ca persoanele de bună-credinţă care au primit astfel de pachete să le declare la cel mai apropiat post de poliţie. În acest fel, îşi vor face datoria de cetăţean şi vor fi absolvite de orice consecinţă a legii. Pe noi nu ne interesează pedepsirea persoanelor care, din sărăcie, au primit astfel de pachete. Vina o poartă membrii PD-L care au pus la cale această acţiune ilegală. Aceştia trebuie prinşi şi daţi pe mâna Justiţiei", a declarat preşedintele PSD Botoşani, senatorul Gheorghe Marcu.


PSD Botoşani a depus probele la Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi a făcut o sesizare la Biroul Electoral Judeţean pentru luarea măsurilor care se impun, în acord cu Legea pentru alegerea Preşedintelui României nr. 370/2004, cu modificările ulterioare.  
 
 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

România, „vicecampioană" la morții de pe șosele. „Se ascunde adevărata problemă!"

astăzi, 07:58

România se află la coada clasamentului, la nivelul Uniunii Europene, când vine vorba despre siguranța rutieră. Ultimul loc este Bulgaria, cu 82 de morți la milionul de locuitori, lipit...

Noaptea Sinagogilor Deschise la Botoșani!

astăzi, 07:40

Botoșănenii pot beneficia de un tur ghidat al Sinagogii, care va fi deschisă începând cu ora 20.00. Evenimentul numit Noaptea Sinagogilor Deschise la Botoșani are loc pe 19 octombri...

În miezul nopţii, liniştea e spartă de sunetul telefonului!

astăzi, 07:14

În miezul nopţii, liniştea e spartă de sunetul telefonului. Bărbatul îi spune repede soţiei: – Răspunde tu. Dacă e pentru mine, nu sunt acasă. Femeia ridică receptorul ...