10 lucruri pe care dealerul auto nu ti le spune niciodata

Zeci de mii de masini noi sau aproape noi ruginesc in parcarile dealerilor auto amenajate in camp. Pentru oamenii de vanzari, presiunea este mai mare decat oricand: trebuie sa ramana pe profit, suficient de mare ca sa acopere costurile in plus. Ce trebuie sa stii ca sa nu acoperi pierderile chiar tu.

1. Daca vii la sfarsitul lunii, ai sanse mai mari sa obtii un pret mai bun. S-ar putea sa fii primul client.
2. Pentru fiecare masina vanduta, primim inapoi alte cinci - returnate firmelor de leasing. Nu stim ce sa mai facem cu atatea.
3. Daca nu-ti vand tie cu 10.000 de euro, va trebui sa lichidez stocurile in bloc, cu 8.000 de euro pe masina. Dar mai bine fac asa decat sa stric piata definitiv.
4. Masinile scumpe si proaste imi aduc cele mai mari comisioane.
5. Am inceput sa traim mai mult din service si tocmai facem niste contracte beton, ca sa ne asiguram ca ne vei aduce bani multi, pe termen lung.
6. Prefer sa cumperi pe credit, chiar daca ai cash. Bancile imi ofera comision.
7. Contractele de leasing sunt cele mai profitabile, pentru ca tu habar n-ai sa compari intre ele doua oferte de leasing
8. Promotiile cu rata lunara foarte mica inseamna avans mare si comisioane mari. Mai bine te imprumuti de diferenta si ne platesti cash.
9. O reducere mare de pret inseamna ca modelul este la sfarsitul duratei de fabricatie si ne pregatim pentru unul nou.
10. “Avantaj client inseamna ca iti dam gratis niste optiuni foarte scumpe, pe care nu le-a vrut nimeni. Daca nu le dadeam “gratis, ramaneam cu ele nevandute.
 

sursa: Business Standard
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

România, „vicecampioană" la morții de pe șosele. „Se ascunde adevărata problemă!"

astăzi, 07:58

România se află la coada clasamentului, la nivelul Uniunii Europene, când vine vorba despre siguranța rutieră. Ultimul loc este Bulgaria, cu 82 de morți la milionul de locuitori, lipit...

Noaptea Sinagogilor Deschise la Botoșani!

astăzi, 07:40

Botoșănenii pot beneficia de un tur ghidat al Sinagogii, care va fi deschisă începând cu ora 20.00. Evenimentul numit Noaptea Sinagogilor Deschise la Botoșani are loc pe 19 octombri...

În miezul nopţii, liniştea e spartă de sunetul telefonului!

astăzi, 07:14

În miezul nopţii, liniştea e spartă de sunetul telefonului. Bărbatul îi spune repede soţiei: – Răspunde tu. Dacă e pentru mine, nu sunt acasă. Femeia ridică receptorul ...